Akce Javořice

I když byla domluvená velká padáčkářská rozlučková akce na sobotu 30.12., počasí nám udělalo čáru přes rozpočet. Mlha byla až na zem a předpovědi změnu nepředpokládaly. Zkusil jsem tedy domluvit pěší výšlap na vysílač na Javořici, ale z původních sportovců najednou byli samí marodi a důchodci. Účast potvrdili jen od Tomáše, od Radka a oba Milanové, ale ti pak nedorazili. Spicha jsme si dali ve Světlé ve 12 hodin. Při projíždění Studené se oblačnost trhala, ale když jsme dorazili do Světlé, bylo tam mlha, všude námraza a dost foukalo.

Jenže jak nám ostatní potvrdili, za kopcem je prý jasno a krásné počasí. Zajeli jsme teda do Kaliště a dali si výšlap odtamtud. A stálo to za to. Žádná mlha, svítilo slunko a bylo bezvětří. Jana mi půjčila její malé štěňátko, já nastartoval GPS a hurá na kopec.

Za hoďku jsme dobili kótu, dali čajíček, něco na zub, pár fotek a vydali se zpátky.

Pěkně jsme si pokecali, pomluvili všechny nepřítomné a dole ještě okoukli počasí, jestli by se přeci jen nedalo polítat. Já i Tomáš jsme jen tak náhodu měli sebou v kufru krosny. Co kdyby. Ale bylo vidět, že ve výšce stále hodně fouká a les hučel.

Rozloučili jsme se, popřáli si do nového roku a všichni se shodli, že to bylo příjemně strávené odpoledne. Pěkné to bylo.

Vlasta

Foto Vlasta a Radek

www.pgv.cz