DOLETNÁ 2007

Předpověď počasí ještě den před doletnou byla zajímavá. Všiměte si hlavně větru! Buď se někde zbláznil počítač a nebo nás chtěl někdo předem zastrašit.


Sobota 17.11. - Jelikož jsme si počasí předem objednali, tak nebyl problém. Foukalo jen mírně od západu a před polednem dokonce vylézalo sluníčko. Ovšem někteří ještě chtěli pochytat bronz a spíš ho vystrašili. Avizované dobové oblečení bylo vidět málo, ale přeci jen se našlo (viz pozvánka).


Všechno jsem natáčel na speciální dobovou kameru, ale teď nevím, jak se z toho stříhá video. Uvidím, třeba se mi to povede.


Zdravotnice byla stále v pohotovosti a někdy měla dost fofr. Byl dost rušný letecký provoz, jelikož fungovaly dva vleky - Želetaváci i Máca. Občas se  muselo pár pilotů seběhnou a vlekací auto roztláčet, protože silnice byla bílá a kolům chyběly řetězy. Kdo potom má ty velký hadry utáhnout?


Jako hlavní disciplína byla přesnost přistání. Na ploše byl vytvořen kříž a někteří se i trefili.

Malý Pěčín Hříšice
Kříž a pár nadšenců Jana


Zato jiní by se pomalu i potloukli, jen aby se trefili.

Je libo čajíček? A nebo buchtička?

A některým  to přistání kamarádi zkomplikovali ochrannou zdí jako ve fotbale. Navíc se zeď před křížem pohybovala podle zatáčení pilota.  



Boeing (a ne ten plechový) si asi udělal menší přeletík, protože po přistání měl boty od sněhu a v ruce banán. Třeba to přihlásí do ČPP!


Kluci Matějíčkovi si asi hodně věřili na vítězství a chtěli, aby to viděla celá rodina. Dopadlo to trochu jinak a tak je pak nevzali ani na večeři :-) Dorazili i kompletní Vaňousovi (dá-li se to tak napsat).


Abych nezapomněl, byla připravená i druhá disciplína – jízda na kole. Ale to se nějak nevydařilo, tam nikdo nevyhrál. Nejspíš to bylo tím, že bylo kluzko. Někteří to téměř oplakali.




K večeru se konal obřad – pochování Termosky. Většina to vzala opravdu vážně, jen těch slz bylo nějak málo.



Po obřadu jsme se přesunuli do restaurace, najedli se a pak byl Krátký program s předáváním cen.


Těm, kteří se postarali o přírůstky budoucích padáčkářů, novomanželům, za přesnost přistání, přivítání nového pilota, za najití nové vlekací cesty a  ještě za několik dalších důležitých událostí.






To banda, co????

Pak byla volná zábava a každý ji využíval podle svých představ. Promítalo se i pár  zdařilých filmečků  na DVD z vlastních produkcí. Až je trochu zmenší a více připlatím tvůrcům za jejich autorská práva, budou tady zveřejněná.



Opět přišlo na řadu oblíbené ježdění na kole, sice to tam neklouzalo, ale asi všichni už měli něco upitého. Nikdo nikam nedojel, ale snažili se!




Volná zábava se rychle rozjížděla a ta únava z létání a jízdy na kole se na nás postupně podepisovala. Nakonec už bylo jedno, kdo s kým tancuje a s kým se objímá. Pan profesor to asi těžce nesl.









Pěkné to bylo!

Ještě bych chtěl poděkovat všem sponzorům – největší díl patří JaHovým za vzornou organizaci a spoustu cen, dále Želetavákům a Mácovi za bezplatné vlekání, Milanům za držáky na SPZtky s vhodnou reklamou a musím vzpomenout i švestičky od Pavla jak v pevném tak tekutém stavu. Jestli jsem na někoho zapomněl, dejte mi vědět,  rád to ještě připíšu. Díky.


Videa - odpolední létání, poděkování našim holkám, více fotek z doletné 1 a 2 (nejlépe prvně zvolit uložení do PC a až potom spustit)

Vlasta / foto Jana, Petr, Bery a já
http://www.pgv.cz/