Turistika s krosnou 24.6.2008

Už delší dobu mě kolega uhání, abych mu nafotil hrad Roštejn, aby z těchto fotek nechal vypočítat a udělal 3D model.

Na této akci se domlouváme s Radkem Talpou na úterý 24.6.08. Na loučce u Třeště se k nám ještě přidávají další dva letci Petr a Jirka. U Petra obdivuji trabantíka, se kterým „mám své zkušenosti“.  Jirka má nádhernou tříkolku s krosnou od Laďu Palce. Radek ještě zve Vlastu, ale ten do telefonu tvrdí, že tam kde je, prší a že to k tomu nebude. Tedy naštěstí pro nás Vlasta nepřijel a my můžeme připravovat krosny do krásného  počasí.

  

Nejprve startuje Radek a po chvíli kroužení odlétá směrem  k Roštejnu. Za ním já. Ještě sleduji, zda odstartuje Petr, ale po jeho neúspěšném pokusu odlétám fotit Roštejn. Ono fotit Roštejn uprostřed lesů není vůbec jednoduché a musím si dávat pozor, abych neskončil v lese. 

Po nafocení vidím Radka v dálce někde nad obcí Řásná a připojuji se k němu. Míjím kemp Velký Pařezák, lom u Vanova a sleduji golfové hřiště. Po setkání s Radkem pak společně letíme nad Volevčicemi a Mysliboří. 

Radek mi rukou něco naznačuje a pak letí vystrašit nízkým průletem traktoristu, který postřikuje pole. U Urbanova je vidět v kopci velká chatová osada. 

Pak se blížíme přes Nevcehli k Pavlovským větrným elektrárnám. K nim přilétám velice opatrně, ale vidím, že Radek provádí mezi nimi slalom. Neváhám a zkouším to taky.

Pak letím nad bývalou raketovou základnou u Třeště a také fotím osadu pouště, která je uprostřed lesů. Společně pokračujeme nad Jezdovice, kde Radek bydlí a vracíme se zpět na místo startu. 

Ještě vyfotím vlakové nádraží v Třešti a po hodině a půl přistávám. 

Na GPS mám uletěno 55 kilometrů. Na přistávačce už jsou i Petr s Jirkou. Za chvíli přistává i Radek. Petrovi moc netáhla krosna a tak moc nezalítal a Jirka si polítal místně.

Tenhle let bych nazval turistika s krosnou a asi patří k mým nejlepším zážitkům s krosnou v tomto roce.

 

František

Jen přidám pár snímků z radaru s označením Třeště. Nakonec je to trochu minulo, ale v Dačicích to vydrželo déle. Asi za to zase můžu já!



Vlasta
http://www.pgv.cz/