Létání s holuby

V neděli 10.8.08 startuji na Pěčíně po 13 hodině. Vydávám se směrem, kde se již hodnou chvíli vozí Petra. Nabírám postupně výšku a ztrácím Petru z dohledu. Letím nad Telč. Na náměstí budou dávat pohádku, na kterou se manželka Lenka se synem Jakubem taky chystají. Tak si to užijte! Měním směr a nad Novou Říší se rozhoduji pro návrat na místo startu. 

Ještě prohlížím samotu Majdalenu uprostřed lesa směrem na Krasonice. Chvíli již slyším, jak tam dole někdo tluče hřebíky. Rána, hned druhá. A zase rána a druhá. Žádná střecha na dohled. Zato tam dole pode mnou několik aut, taky vidím i lidi. A hele - holub letí a rána a druhá a holub není. Lidi, chlapi, já su tady nahoře, to mne nevidíte. A holub a rána a druhá. Nestřílejte! Dobrovolně opouštím místo střelby až se mi práší za patama. Dosedám na loučku vedle Nové Říše. Za chvíli stopuji auto a dávám batoh vedle dvou konví s třešněmi do pálenice a odpovídám dotaz kam s tím báglem. 

Jsou to místní a střelnici znají. Jezdí tam prý střílet Procházkovi z Dačic. Ty znám zase já. Procházkovi vlastní pohřební službu. To mi stačí! Broky prý nelze přiřadit ke zbrani. Na startovišti chvíli tahám s Jirkou další letuchtivé. Ve čtyři hodinu jdu na start. Nabírám výšku a vracím se nad Novou Říši. Tedy nad opačný okraj od střelnice. Nic neslyším, nevadí, vracím se a přistávám na startu. 

Pavel Janík
http://www.pgv.cz/