V neděli 9.11.08 na nás asi přišel absťák. Už od rána se na Skypu debatovalo, kam vyrazíme, když celá Morava je pod mraky. Navrhoval jsem Javořici, ale postupně se debata stáčela na vlekání a bezmotorové létání (to je taky touhle dobou nápad!) a tak jsem z debaty utekl (což mi bylo později řádně vytknuto)



a vyrazil sám na Kunžak, jelikož ten vždy dělí to krásné počasí u Jindřichova Hradce od toho našeho převážně hnusného. Milan Brejchu se přidal ke mě, že za chvíli i s týmem dorazí také. Tady na fotkách je vidět počasí u nás a při příjezdu do Kunžaku.



Jenže tam jsem zjistil, že to trochu více fouká (v 11 hodin na Svratouchu hlásili 12m/s) a možná by to nebylo na návratovku. Zavolal jsem Milanům a ti raději všechny letuchtivce zanavigovali na Rancířov, že tam to bude dobrý. NEBYLO! A řečičky, že za hodinku se to vybere, nikdo nebral vážně.

Takže tady ještě fotka z Kunžaku a druhá z Rancířova.



Milanové tedy alespoň vytáhli jimi vlastnoručně vyrobený nový podvozek pod krosnu a všichni si ho mohli vyzkoušet. Někdo z toho byl nadšený, něko vyděšený. Ale jako travní sekačka to fungovalo skvěle.





Pak to Brejšák nevydržel a poprvé to vyzkoušel i s hadrem. A móóóc se mu to líbilo. Start na poprvé vyšel, trochu polétal,



povedlo se mu několik mezipřistání, no a i přistání bylo bez chyby. Jen na té fotce není poznat to nadšení!



Pak si to ještě vyzkoušel Panťa a byl také spokojený.



Jenže my ostatní už kuli pikle a rozhodli se jet na západ za pěkným počasím. Honza navrhnul Novou Bystřici, já se toho hned chytil a už se jelo. Tam to ještě nebylo, tak jsme se vydali severně k Jindřichovu Hradci. Ten opět nezklamal, ale hrana mraků byla už u Číměře a tak bylo rozhodnuto polétat tam.




Větřík od jihovýchodu byl na starty jak dělaný. Já startoval jako první (ostatní to trochu flákali), proletěl jsem nad startovačkou a pak nabral výšku. Už asi ve 200 m nad startem byly vršky mraků.




Nad hranou inverze se oteplilo, vítr se změnil na jihozápadní a přestalo to být takové hravé. Prostě pohoda a klídek.



Létali jsme na hraně mraků, k Jindřicháči to bylo čisté.



V tom fofru jsem si nějak zapomněl zapnout helmu a zjistil to, až když mi málem spadla při rozhlížení se po dalších padáčkářích na focení.



V dálce byly opět vidět hory. Chvíli to vypadalo, že se nám to nad přistávačkou zatáhne, ale dopadlo to dobře.




Jak se blížil večer a slunko se sklánělo o obzoru, vše se měnilo do teplejších barev. Užili jsme si létání i focení, vždyť já jen za ten hodinový let udělal více jak 200 fotek. Kdo to pak má vybírat do článečku, že?!






Asi jsme v Číměři udělali trochu rozruch, vždyť těch 6 krosen se nejen nedá přehlédnout, ale asi ani přeslechnout. Při přistávání bylo u silnice vidět pár stojících aut a fotografů, dorazily i místní děti.



Pak si tříkolku ještě vyzkoušel Honza Krátký.



Na zhodnocení dne se nás ale v místním motorestu sešlo jen pár. Škoda, tak třeba příště.



Pěkné to bylo!



Vlasta

http://www.pgv.cz/