Tak jako každý rok (už se to stává tradicí), i letos jsme si udělali v předposlední den roku výšlap na Javořici. Většinu roku ji raději vidíme z výšky z pohodlné sedačky zavěšené pod našimi různobarevnými hadříky, někdy nám pomůže se vyzvedat, někdy nás pošle za kopcem k zemi, ale i tak ji máme rádi. Takže sraz byl 30.12.08  ve Světlé ve 12 hodin. Čekal jsem větší účast, ale byl všední den, takže někdo byl v práci, někdo nemohl pro nemoc, no a někdo se na nás "hezky česky řečeno" prostě vyprdnul. I tak se nás pár sešlo a vyrazili jsme na kopec. Jo a s tím zákazem stanování nás vůbec nerozhodili.

 




Pěknou a klidnou procházku jsme přerušili pouze u studánky na občerstvení a nabrání sil na konečné velice prudké stoupání.




Kótu jsme úspěšně dobyli! Michal se chvíli pokoušel nahnout vysílač odlehčováním závaží, ale díky větší oblačnosti to naštěstí z údolí nebylo vidět a tak žádní záchranáři či hasiči nepřijeli.



Při cestě zpátky jsme opět využili pohostinnosti studánky.





Ve Světlé jsme se sice rozloučili a popřáli si do nového roku, ale po cestě zpět jsem si ještě vzpomněl, že loni jsme se zastavili za velbloudy v místním ZOO v Šachu. No, a jelikož jsme původně všichni jeli na Dačice, souhlasili se mnou na malé zajížďce. Ovšem tentokrát nás neminulo překvapení, velbloudi nebyli. Že by je před námi schovali? I tak zvířátek měli dost.




Jelikož loni - 30.12.2007 jsem z tohoto podařeného výletu žádnou reportáž neudělal, přidám sem alespoň pár fotek.






Počasí nám přálo trochu více, ale na počasí to opravdu nestojí.







Anti Mrazíci






No a loni tam ti velbloudi opravdu byli




Ještě reportáž z roku 2006

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/