Na Pěčíně 14.3.09 bylo krásné počasí, vítr 0 - 1 m/s - trochu variábl. Miloš testoval nové Mišpulíny a zaučoval obsluhy.


Aby to nebylo tak jednoduché, na vlekání byl i jeden rogalista.

Podvozek tříkolka, který ovšem zůstal po odlepení na zemi. Jelikož je "lešení" o trochu rychlejší než padák , musela být i rychlost na vlekání větší. Slabých 90 km/h.

Start se zdařil na jedničku a za chvíli byla z rogala jen tečka na obloze - jak létal je ZDE

Dalším pilotem co navštívil Monte Hnojník byl Mgr. Jan Hájek - inspektor  LAA č. 03. Několikrát jsme ho vytáhli  na jeho vlastním
Mišpulínovi. Podařilo se mu pěkně se zachytit a polétal spolu s rogalem  skoro hodinku
- jak létal je ZDE

Po několika telefonátech se nám podařilo přivolat Para Macíka. Sice velice pilně pracoval ale když jsme ho podráždili rogalem na Pěčínem, které nešlo sundat ze vzduchu, prásk svářečkou a monterkama a přijel. Vyplatila se mu jeho tradiční  letecká polobotková obuv, protože Termoska si ho držel v luftě hodně dlouho.  

Toho dne byl čilý letový provoz. Letadlo s transparentem že KOLO ŠTĚSTI TOČÍME AŽ DO KONCE BŘEZNA  a dva balóny  (asi z Rakouska) všichni spolu s našima padákama a rogalem a další 3 krosmy od východu, to se to pěkně sešlo. 

Milan, Franta a Daniel přilétli s motorama a za chvíli zase nabrali směr Želetava (jejich článeček je zde). Přijeli i Tomáš s Petrou a tak se vlekalo od Pěčína, od stohu i od Hříšice. Všichni byli spokojeni, tedy kromě mně. Nešly mi starty.  Asi jsem to přes zimu všechno zapomněl. Čeká mě pozemní tréning.

Přeji pěkný den a jaro za dveřmi.

Franta L.
http://www.pgv.cz/