V sobotu večer mi volal Zbyněk, zda bych druhý den ráno neměl chuť jít si s nimi zakrosnit. Původně jsem na to ani nepomyslel, ale bylo to, jako když píchne do včel. Trochu jsem namítal, že celý den pršelo a že s mokrýma hadrama se špatně startuje, ale nechal jsem se ukecat. Přerušil jsem krásný večer s manželkou a sklenkou vína, a začal balit. Sraz Zbyněk původně plánoval v 6 ráno, ale s ním a Františkem jsme se nakonec domluvili na sedmou v Chotěbudicích. Účast slíbil i Panťa, ale známe ho!

 

I tak 7. hodina na mne bylo brzo. Budíček v 6.00 hod, rychle něco málo slupnout, naložit a vyrazit. Venku mlha, ale kousek za Dačicema už bylo pěkně, jenže za Bábou se od JV natahovalo nějaké zajímavé mračno. František a Zbyněk se už připravovali.




Než jsem se přichystal i já, už nad náma bylo zataženo a boty jsem měl celé promáčené.



František měl chuť podívat se na Slavonice, že tam nikdy nebyl, a že bychom si mohli udělat nějaký okruh.  Souhlasil jsem a tak vedoucím tohoto zájezdu určili mne. První odstartoval Zbyněk, pak já a nakonec František. Starty napoprvé a bez problémů.




Letěli jsme kolem Budíškovic na Dačice a kochali se i zbytky rozpouštějících se mlh.






Vzal jsem je i nad naší Peč, abych spoluobčanům ukázal, že takhle potrefený nejsem jen já J Jenže ti dva to vzali trochu bokem a ve větší výšce, takže ten pravý rozruch se nekonal.



Uhnul jsem to pak na Cizkrajov a potom nad Monzerát (poutní místo s kostelíkem v lese), aby poznávali ty krásy mého okolí, ale oni se už viděli nad Slavonicema a tak se jim za mnou moc nechtělo. A už bylo znát, že se nám od východu rozfoukává. L




Doletěli jsme si nad Slavonice a z dálky nakoukli do Rakouska (ta malá políčka).




Pak jsem to stočil na východ, už to letělo pomaleji a byly vidět i zajímavé mráčky. V dáli na jihu od nás se už dělaly kumulky.

 

Vedl jsem Zbyňka a Františka nad Staré Hobzí a obhlédnout i místní kemp pro Holanďany, ale kolegové mi už za Slavonicema dali košem a letěli rovnou zpět na přistávačku.




Řepka už byla všude pěkně rozkvetlá. Omrknul jsem Ostojkovice a Třebětice. Díky silnějšímu větru a začínající termice už to letění bylo takové hravé J



Na přistávačku jsem to už neměl daleko, ale když už jsem byl kousek od Jemnice, zaletěl jsem i tam. No zaletěl, jak se to vezme. Už jsem to proti větru málem tlačil, ale povedlo se. Tady máte hlavní náměstí.



Otočil jsem to nad hřištěm, právě se tam někdo honil, a přeletěl si náměstí i zpět.






Podél lesa jsem letěl na přistávačku, omrknul i nějaký vybrakovaný bývalý vojenský objekt (nikdy jsem si ho ještě nevšiml) a plánoval před přistáním ještě nafocení Chotěbudic. Ovšem v té chvíli mi došlo palivo a už už jsem počítal, že budu muset přistát o dvě pole dříve. To bych si teda něco od kamarádů vyslechl J Ale bylo to téměř po větru a trochu termických bublinek mne přidrželo, takže nakonec jsem si Chotěbudice vyfotil a ještě nad přistávačku přiletěl i s rezervou.



Z fotky po přistání je vidět, že naše létací mráčky se už dělaly. Kamarádi mě rádi viděli (snad né jen kvůli buchtám od Zdeny), měl jsem od nich i nepřijaté hovory, jak mne už sháněli.



Bylo to pěkné proletění, i když mne v půlce letu z funkce vedoucího zájezdu sesadili, poděkoval jsem jim, že mne vytáhli.

Honem jsem vše sbalil a mazal domů uklidit krosnu a nabalit výbavu pro bezmotorové létání. Sraz byl v 11.30 na Pěčíně, takže fofr! Ale to už je na další článeček!

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/