Byl pěkný den – neděle 24.5 2009. Zazvonil telefon a volal Radek, že bychom to mohli zkusit.  Tak jsme se domluvili po 18 hodině u nás v Třešti na Křížový. Ač je to vzácné, postupně se s krosnama dostavili všichni - Láďa, Petr, Radek a Jirka.

Ten den jsme startovali nezávisle a bez domluvy,  kam se letí a dopadlo to lépe, než když si hrajete na schovávanou. Dole všichni a nahoře za chvíli nikde nikdo.

Já se z Třešťě  vydal na Bukovou, dál Batelov a odtud je to kousek k našemu pilotovi Sobotkovi, kterého jsme vyrušili ze zahradního altánu a na pokyn (ze spodu) zakroužili kolečko na pozdrav. 

A jelikož bylo krásně, protáhl jsem ten okruh přes Růženou, Třeštice, Sedlejov a do Nevcehle, kde jsem konečně zahlídl na obzoru padáček. 

Jirka se vracel s doprovodem. Prvně jsem myslel, že je to Radek, ale nebyl. Při návratu z Nevcehle mně dohnala tříkolka a tak jsme chvíli letěli spolu k Panenské Rosičce. Já udělal pár fotek a pak jsme se rozloučili. On odletěl směr Telč a já pokračoval na Křížovou. 

Z dálky už bylo vidět,  že první nebudu. Ten den jsem se vrátil třetí. 

Po přistání jsem konstatoval - někomu to nahoře nestačí a tak si tady lítají s modelem. Krátili si čas a tak vyšly pěkné momentky. Láďa a Jirkův vrtulník.

  


Za Radka, Jirku a Láďu posílá  
Tichý Petr 

PS: neznámá tříkolka startovala v Telčí
http://www.pgv.cz/

Z internetu - zřejmě onen neznámý jen o den později - o narušiteli ZDE a od narušitele ZDE