POZVÁNKA  NA  PŘÁTELSKÉ SETKÁNÍ


Ahoj kamarádi piloti, rád bych Vás pozval ve dnech 12. – 14. 6. 2009, tzn. prodloužený víkend pátek až neděle, na soukromou chatu přímo v srdci Přírodního parku Česká Kanada, v krásném prostředí rakouského pohraničí, kde dodnes zůstala nedotčená panenská příroda. Historicky totiž byla tato oblast velmi střežená pohraniční policií a pro civilního člověka bylo téměř nemožné do této lokality vstupovat.

Samozřejmě, když oslovuji kamarády piloty, nejedná se jen běžné setkání, ale o aktivně strávený víkend ve stylu létání.  V Dačicích, asi 25 km od chaty, máme partu pilotů, kteří provozují odvijáky. Vleky se uskutečňují u obce Malý Pěčín, vzdáleného asi 5 km od Dačic. Podle směru větru bychom se museli případně přemístit na jiné místo, které rovněž není daleko. Jelikož by se nás mohlo sejít víc, požádal jsem o výpomoc s odvijáky ještě další partu ze Všechova a Želetavy. Pokud by vše klaplo, je třeba, aby starty trochu odsýpaly a nemuselo se zbytečně čekat.  Mohli bychom třeba uskutečnit i nějakou soutěž, ale to bychom se domluvili na místě. Jelikož pracuji v masném oboru, myslím, že věcnou výhru bych mohl zajistit.

Chata se nachází v obci Blato, pár kilometrů od Nové Bystřice, severovýchodním směrem. V obci jsou dva penziony s restauracemi a terasou, kde se vaří. Chaty jsou dvě, každá s kapacitou asi 7 lůžek. Jelikož nejsme z cukru, dá se přespat i na pozemku vedle chat ve vlastním stanu nebo pod širákem. Součástí chat jsou toalety a kuchyňky, ohniště venku samozřejmě nechybí. Akce nemusí být jen pánská jízda, takže přítelkyně, manželky a milenky si přivezte klidně s sebou. V místě je i koupání v rybníku s velmi čistou vodou, na dně se nachází rašelinové dno, které je v této oblasti obvyklé a způsobuje tmavší barvu vody. Voda z některých těchto rybníků se dokonce používá pro úpravu na pitnou.

 

Přesné místo jsem označil v mapě - viz ZDE. Pokud byste tedy měli zájem se setkat, dejte alespoň vědět na mail, ať mám představu, kolik nás vlastně bude, případně zajistil nějaké drobné občerstvení na večer. Akci bychom zrušili v případě nepřízně počasí.

Všichni jste srdečně zváni !!!!

Kontakt:     Ivo Prantl

                   Tel: 602 658 537

                   Mail: ivoprantl@seznam.cz


http://www.pgv.cz/