Po dlouhém období dešťů byla vlekařema sobota 4.7.09 vyhlášena jako letový den. Sraz na Pěčíně v 11 hod jsem nestíhal, protože Zdena ještě dodělávala buchty. Nakonec s nima neměla až takový úspěch, část dovezla zpátky domů. Panťo, chyběl jsi tam!
V té chvíli se nad Hříšicí už vozil Tomáš a po chvíli nám všem uletěl. Petra mu jen zamávala a jela se šrotit na zkoušky. Co si budeme povídat, zalétal si ten den nádherně a
u nás asi ze všech nejvíc - viz ČPP zde.

 

Nikdo jiný se do létání moc nehrnul, a i když Boeing už delší dobu provokoval se svojí závislostí na létání, asi jiná závislost ho přemohla. Řídit nemohl, musel se nechat dovézt a nakonec si na létání ani netroufnul.


Při prvním pokusu jsem se nechytal, po mně letěl Miloš, Stříbrňák a Filip (ten prý byl na odvijáku poprvé) a všichni se chytili a pěkně vozili.




Pak odstartoval Zbyněk a trochu se tam mořil, ale držel se.



Pak jsem šel zase já a po odpojení jsem letěl pod Zbyňka a pomalu jsme se oba zvedali.





Byli jsme kousek za Bílkovem, když se nám to nad hlavou začalo rozpadat. Já ještě stačil vyfotit Bílkov, což jsem kdysi slíbil Macíkovi, jen jsem musel chvíli počkat, až zmizí ten stín. Zbyněk se vydal proti větru, ale mně to letělo pomaleji a s větším opadáním. Po chvíli jsem to vzdal a letěl k přistávačce. V té chvíli jsem už nikde nic nepotkal a musel jsem přistát. Mezitím přistál i Miloš s Filipem někde za Hříšicí a Zdena pro ně dojela.



Postupně dorazili další padáčkáři, občas se někdo chytil a trochu místně polétal.



Pěkně si polétal i Václav a nejzajímavější bylo, když nám po přistání řekl, že celou dobu měl zaseklé vário a tudíž mu nic nehlásilo. I tak se pěkně povozil a radost na něm byla vidět.




Pavel měl nejen tři zajímavé starty, než se mu konečně povedlo se zvednout, ale hlavně měl jedno zajímavé přistání. Na silnici po něm zbyly jen čáry od bot a padáčkem si ještě málem škrtl o dráty vysokého napětí. Bylo to s chlupem!


 

Po delší době se nám taky vrátili Stříbrňák se Zbyňkem, kteří z přeletu nedoletěli úplně zpátky na start. Přistáli někde u Pěčína a počkali si se svozem na vlekře. Přelet zatím nepřihlásili a tak nevím více.



Pak letěl i Olda a už to vypadalo na přistání, když se z malé výšky pěkně vyzvedal a odletěl.



Nevím už jak polétal on ani ostatní, protože díky blížící se bouřce jsme museli jet domů sbírat prádlo.

 

Druhý den v neděli před polednem přecházela slabá studená fronta a za ní se dělalo pěkné letové počasí. Zkoušel jsem volat Milošovi (ten si asi raději vypnul mobil) a pak Macíkovi, ale ten už nikam nechtěl. Že by mu vadil ten nádherný bouřkový mrak? J Ale ten byl opravdu poslední a za ním už bylo jen pěkné počasí. 



Další nadšenci se pak domlouvali na pondělí, vlekaři by taky byli, ale podle mne to počasí k tomu nebylo, takže nevím, jestli se něco dělo. Napíše nám někdo o tom více?

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/