Ve čtvrtek 16.7.09 bylo nádherné letové počasí, ale já se z práce nemohl uvolnit, i když mi Tomáš S. psal, že se bude na Pěčíně vlekat. Když jsem se vrátil z práce domů, říkal jsem Zdeně, že bych si měl jít alespoň zakrosnit, jinak že toho budu později litovat, ale že se mi vůbec nechce. A tak jsme místo létání poseděli za barákem. Jenže pak mne popíchla sousedka,  jak to že nelétám, že je tak pěkně, a tak jsem se nechal ukecat. Honem jsem vše naházel do auta a vyrazil do Lidéřovic. Tam jsem prvně zjistil, že jsem si zapomněl vzít kombinézu. Nevadí, je teplo! Když jsem byl připraven, zjistil jsem, že jsem si nevzal foťák. Nedá se nic dělat, musím bez něj. L Když jsem chtěl nastartovat krosnu, zjistil jsem, že jsem si minule nevypnul vypínač a baterie byla vybitá. Takže honem nabít baterku! Byl jsem už trochu nervní, těch minimálně deset minut se mi najednou zdálo táááák dlouhých. Kumuly stále naskakovaly a občas chodily termické závany. Konečně jsem v pět hodin odstartoval! 



Vletěl jsem si pod mrak a díky motoru a už slábnoucí termice se dostal až kousek pod základnu v nějakých 1500 m nad startem. Mrak se začal rozpadat, tak jsem pohladil jeho základnu a letěl k druhému mraku. Blíže k němu jsem se dostal nějakých 500 m nad základnama, tak jsem mu jen zamával, vypnul motor a snášel se dolů. Už mi byla zima, protože jsem celou dobu letěl jen v kraťasech a tričku bez rukávů. Za celou dobu jsem si udělal alespoň dvě fotky díky mobilu. 



Už jsem byl na půl cestě k zemi, když jsem uviděl nějakého dalšího kolegu padáčkáře, ovšem bez motoru. Byl pod základnou dalšího mraku a tak jsem nastartoval motor a letěl k němu. Poznal jsem v něm Honzu Krátkého, přiblížili jsme se k sobě, udělali si vzájemně pár fotek (já zase jen mobilem), pak jsem stopnul motor, ale mne už termika nemohla unést. Když jsem náhodou měl nulové opadání, Honza stoupal. Zamával jsem mu a letěl jsem k domovu. 







Po přistání jsem se ohlásil manželce, ale ta mi v tu chvíli hlásila, že Honza nám přistává za chalupou.





Než jsem vše sbalil a přijel k domovu, už ho napájela chlazeným pivíčkem.





Později za Honzou dorazil i pozemní personál včetně nové mladé padáčkářky Evy a za chvíli dorazili i další dva padáčkáři, kteří byli nedaleko. Původně všichni startovali v Táboře, někdo tedy doletěl a někdo dojel. Zdenča se o nás o všechny podle mě vzorně postarala - pojedli jsme, popili a pokecali.



Pěkné to bylo!

Vlasta / foto Honza, Zdenča a já
http://www.pgv.cz/