Můj milý deníčku,

je sobota 5.12.2009 a kluci hlásí poslední letový den. Už od rána běhám na záchod, jaký mám strach, že nepolítám. Na spáleném obličeji se mi přes noc vysypaly opary. Vypadám, jak když mám lepru v posledním stádiu. Já to hned říkala, bez té meruňkovice jsem namydlená... Peťo s Tomem - až do včerejška jste mě drželi. Špatně jsem si to načasovala... kluci jsou lepší taktici, těm ještě zbylo.

No nic, odjíždíme znovu do Vosburgu na start. Vlekat bude Arnold. Letíme Des, já, Charlie a Honza se na třetí pokus taky chytá. Kousek od startu se potkáváme s Charliem, ale za chvilku mi mizí v dálce. Arnold ráno říkal, že až do Britstownu to chce trpělivost. Snažím se. Za Britstownem jsem skoro na zemi, ale Honza mě dolítává a já moc chci letět s ním. Už vidím jednotlivé keříky. Nedám se a polehoučku lezu zase nahoru. U De Aar trnu strachy, abych si nesedla do toho muničáku, potvory, postaví mi ho přímo do cesty. Za to v De Aar je to síla. Vidím Arnolda, jak na mě kouká z auta a číhá kam to posadím. Ne! Chci letět s Honzou na výlet! Honza, který má taky výšku pod našeho jezevčíka, na mě volá, že vidí točit ptáka. Nad letištěm, kde nás mockrát vyvlekali, se znovu zvedám. Pak už to celkem šlo, dokonce jsem se vymotala až nad 4000 m n.m.  Na 200 km přílítáme k Noupoortu. Podlaha se tu zvedá a je pěkně rozmanitá. Pohled jak na krajinu, kterou by měl projíždět dětský vláček. Byla to krása, Afrika na dlani. Po 6 hodinách letu už toho mám dost. Honza mě vybízí, ať pořádně dobírám, ale mě se už nechce, začínám lajdat. Bolí mě ruce, nohy, točí se mi hlava. Překonala jsem svůj osobáček a chci dolů. Honza přistává ke mně. Kdyby na mě nečekal, mohl mít dneska další 3kilo. Ale letěl se mnou, jsem šťastná a spokojená. Pěkný výlet a ještě tak daleko (tyhle jsou taky od Charlieho)

 


Nám to dalo přes 250 km a Charlie dal 340 km! Nahlášené přelety z toho dne jsou ZDE

Des s Arnoldem stojí u nás dřív, než dojdeme s padákama v květáku k cestě. Pomáhají nám balit a jedeme za Charliem. Najednou Arnold stoupá na brzdu a couvá. Ukazuje nám hada, říká, že je velmi, velmi nebezpečný. Fuj, je škaredej. Když člověka uštkne, člověk se začne potit a za chvilku je mrtvej. Jedeme dál, potkáváme dalšího, stejnýho hada. Ježíš, kde jsme to přistáli!!!

Nabíráme Charlieho a jedeme domů. Cestou vidíme ještě dikobraza a nakonec kousek před De Aar Martina, který srazil antilopu a má děravej chladič. I takový věci uvidíte v De Aar.....

Neděle 6.12. - ráno je nebe jako šmolka. Charlie nám říká, že se jede lítat, hned běžím pro Honzu, ať vstává, že je letovo. Ale hlásí bouřky, tak nás Des s Arnoldem berou na výlet. Jedeme do parku, kam jsme jeli s Martinem, ale bylo zavřeno pro nepřízeň počasí. Dneska je otevřeno. Dáváme si piknik a vyrážíme hledat nosorožce. Válejí se pod stromy a nechtějí se nám moc ukázat, ale přesto jsem něco ulovila.


Opice, prase na útěku, nosorožci a další ze Safari






Když jsme se vrátili do De Aar, balíme věci. Zítra odjíždíme. Škoda. 

A co napsat úplně na závěr?

Afrika je krásná, má plno tváří a nám jich ukázala jen pár. Měsíc je moc krátká doba, aby se jí člověk nabažil, Martin sem jezdí už 6 let a pořád je to málo. A přes listy mého deníčku je pohled na ní jen Jano-stranný. Je potřeba sem letět a vyzkoušet si to na vlastní kůži. Afrika vás vezme do náruče a už vás z ní nikdy nepustí.....

Pokračování příště?

Jana Krátká
http://www.pgv.cz/