Na čtvrtek 22.4.10 hlásili slušné létací počasí a vedoucí mi přislíbil, že když sebou v práci trochu mrsknu, že mne před polednem pustí. Jen tak pro jistotu jsem zavolal do Náměště a pak do Čáslavi, jestli nám povolí částečné narušení TSA22, kde se na kraji odpínáme z vleku, a to nám prošlo. Jen prý hlavně nesmíme narušit LK TRA 83 a 84.




V práci jsem makal, až se ze mne kouřilo, jen abych to stihnul. J

 

V poledne jsem na Pěčíně byl, ale nikomu se do toho moc nechtělo. Nejen že bylo chladno a pole bylo pěkně pomočkované, ale hlavně nám docela svižně foukalo a místo na jihovýchod ke Znojmu tak přímo na východ do dnes zakázaných prostorů. L



Nechtěl jsem dlouho čekat, protože se k nám nasouvala vysoká oblačnost.



Už v půlce vleku jsem se odpojil a za chvíli našel pěkný stoupáček, kterým mne před tím protáhli.



Letěl jsem dost nalehko, nahoře byla pěkná zima.



Tlačilo mne to do těch zakázaných prostorů, nevěděl jsem, kde přesně jsou, a já né a né to v GPS najít.



Zkoušel jsem mapy přibližovat i vzdalovat, ale nepomohlo mi to.



Tlačil jsem se tedy na jih, do toho focení, bylo toho na mne až až. Prostě špatná příprava!



Pak jsem byl před lesíkem u Jemnice, možná by to vyšlo, ale co když ne?



Zkoušel jsem ještě něco najít nad těma krásnýma polema, ale nepochodil jsem.




Zdenča pro mne přijela a odvezla mne zpátky na Pěčín. Vítr nepolevoval, ciry už byly tady a tak jsem neváhal, rozloučil se, vzal služební auto a vrátil se zpět do pracovního procesu. Nakonec jsem si to létání ještě ten den napracoval i s menším přesčasem.



Byli i tací, co mne pomlouvali, že jsem narušil zakázané prostory. Tak se Macíku podívej. J



Navečer mi volá Petr Bílek, že si z Tábora doletěl ke Znojmu a jestli tam není někdo od nás, že by mu pomohl s návratem. No a když mi řekl, že nad ním letí nějaký oranžový Šikolet s černýma klínama, napadl mne jen Miloš. A byl to on! Pěkně si tři hodinky počkal a pak se nádherně proletěl. Nahlášené lety z Pěčína jsou ZDE a všechny z toho dne jsou ZDE. A Brába si klidně dal 180 km. Je toto vůbec možné?

Miloš měl i návrat zajímavý. Chtěl jsem od něho článeček, trochu se cukal, ale třeba se dočkáme. A když k tomu připíše pěkný přeletík v neděli (o tomto létacím víkendu napíšu snad zítra), tak to bude super. Trochu ho popíchněte a on si dá říct.
J

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/