V sobotu ráno 24.4.10 to vypadalo, že se létat ani nepůjde. Na vlekání jsme byli přihlášení jen já a Macík, Míra R. prý že možná. Vlekař jen kvůli nám nechtěl ani vyjet z baráku a já se mu  nedivil. Až později telefonovali další zájemci a divili se, že se nic neděje. Nakonec trochu se zpožděním jsme se tedy domluvili na Jakubov, protože téměř nefoukalo a tam je dráha dlouhá.

 

Scházeli jsme se postupně, já letěl jako první. Chvíli to vypadalo nadějně, pak už ne a tak jsem se vrátil a nafotil startovačku.




Pak se chytil Rumburak a za ním Macík. Oba nabrali výšku a uletěli nám. Jenže pak se už nikomu nedařilo a všichni se vraceli.




Vlekařům patří velký dík, opravdu! V tom prachu byli chudáci, ale košem nám nedali.



Já to po dalším pokusu vzdal, že už je to stabilní, a tak jsme se rozloučili a jeli domů (i s buchtama, nebyl o ně zájem) s tím, že si spravím chuť na krosně. Původně jsem se chtěl s Milanama domluvit na tom avízovaném létání nad Hlubokou, v sobotu navečer by to šlo, ale s nikým asi nechtěli mluvit, protože nám celý den ani nebrali telefony. L



Hned po příjezdu domů jsem vytáhl krosnu a skočil do toho. Ovšem chybička se vloudila! Nebylo to vůbec stabilní, ale pěkně to se mnou šilo! Letěl jsem tedy proti větru, s problémama si udělal pár fotek, po deseti minutách si naletěl pěkný stoupáček a vypnul krosnu.



Stoupání i s tím železem na zádech pěkné, jen trochu více hravé, hlavně pak při přímém letu. Už jsem si asi odvyknul, anebo se více bojím. Stále to nosilo, motor jsem nepoužíval. Vybátý jsem byl dost a chtěl už přistát, ale nechtělo mne to pustit na zem. Nakonec jsem našel a točil klesák, ale pak to zase začalo stoupat a já nechtěl a nechtěl! Navíc mi  na přistávačce foukalo z boku a tak jsem narychlo musel najít náhradní.



Když jsem konečně přistál, tak první co jsem zařval, bylo – „Já to přežil!!!Není nad intenzivní zážitky!



ZDE jsou nahlášené přelety z Jakubova. A všiměte si - Macík se trhnul od Rumburaka a zase zkoušel trojúhelníček. Už ho to bodování do ČPP pořádně chytilo! J



Neděle 25.4.
už měla být větrnější, tak trochu na hraně, ale na vlekání do Pěčína se přihlásilo hodně zájemců. Já s létáním ani nepočítal, v silnějším větru to nemám rád a ani s tím nemám dobré zkušenosti,  ale nějaký zpravodaj s foťákem tam přeci nemohl chybět, né?

 


Taky se do vzduchu nikdo nehrnul, spíš to byl takový pěkný piknik. Občas to někdo zkusil, ale nic moc. L



Rumburak si chtěl natočit video ze startu, třeba nám ho někdy ukáže. A přidá i článeček ze sobotního krásného přeletu?




Petra přinesla výborný štrůdl!







I vlekař se často nudil.





Už jsem chtěl jet domů, fotek jsem měl dost, ale v tom se objevil Václav. Že by se zase udělalo letovo? No byl jsem zvědav, jestli to vyvojákuje i teď. Prvně trochu poseděl a bavil se s náma.



Pak to zkusil Miloš a vybojoval to.




Na Jindru z Třebíče se přijel podívat nějaký motorkářský pár. Děvče bylo pěkné, ale moc jsme si ji nemohli prohlédnout, protože i když bylo dost teplo, nechtěla si nic odložit. Asi z té motorky byla dost zmrzlá. L



Pak to vybojoval Míra z Borovné i Pavel Lacina.



Zadařilo se i Jindrovi, ale tu jeho známou to stále nerozehřálo. J



Pak to vytáhnul Václav a i když se odpojoval v půlce dráhy, protože provazem zachytili za strom, bez problémů se zvedl a odletěl.



To jsem už nevydržel! Čistě náhodou jsem v autě měl padáček a tak jsem ho vytáhnul. Přede mnou ještě odstartovala Petra a taky si odletěla. Naštěstí jsem se chytil taky, jinak bych už s tím lítáním seknul! Ale v té době koho vytáhli, ten odletěl!

Tady je vidět Václav, který si zase létal po okolí, on se nikam nevydává. Ani se mnou nechtěl. L





Tady jsem potkával Petru, chtěl jsem ji vyfotit blíž, ale uletěla mi. L




Nahoře je Řečice, dole Velká Lhota a Chytrov, pak Poldovka.




A tady Brandlín a Studená.



Naplánoval jsem směr na Českou Olešnou, kde mám známého a mohl mne dovézt zpět. Ještě u Strmilova jsem se pokoušel vyzvedat, ale moc se nedařilo. Doletěl jsem si těsně před Olešnou, vítr byl stále silný a tak trochu jsem si zalétl za terénní vlnku. Počítal jsem se záživnějším přistáním, ještě jsem si říkal, že alespoň to čerstvě zorané pole nebude tak tvrdé. A zážitek to byl!



Chvíli dopředu, pak dozadu, chvíli nahoru, pak zas dolů. Těsně před přistáním mi klaplo ouško, přibrzdil jsem, nafouklo se, já se nohama dotknul země, ale padáček mne pozpátku strhnul na zem a já si přes sedák, chránič a helmu udělal nefalšovaný kotoul zpět a zastavil se až na kolenou. Bylo to v pohodě, ale přes budku jsem přistával poprvé!

Nakonec ten známý nebyl doma a tak pro mne přijel Láďa. Po cestě jsme ještě zajeli pro Petru, vypadala úplně nadšeně a spokojeně, a v pořádku jsme ji ve Studené předali Tomášovi.



ZDE jsou jen ty nahlášené přelety z Pěčína, těch nehlášených musí být ještě víc - pochubte se a napište něco. Zajímavý je ten Milošův, který  nakonec odletěl až za Jindřichův Hradec. Ale když jsem se díval na jeho výpis z ČPP, tak na první pohled to vypadá, že to několikrát dobíhal po zemi. Ovšem při důkladnějším studování jsem zjistil, že byl i pod zemí! Že by tam přejíždět metrem? I ta rychlost by odpovídala! J


Takže víkendové počasí tomu našemu krásnému koníčku přeci jen přálo a všechny přihlášené výpisy z toho dne jsou ZDE.

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/