Takže správně je - Kdo zaváhá, ten nepolítá!

Na víkend jsme jeli k mladým do Mostu. S lítacím počasím jsem to neviděl moc růžově, ale Scorpi na svých stránkách o počasí předpovídal, že by to mohlo vyjít. Dokonce na můj e-mail odpověděl, že by to v sobotu 29.5.10 mohlo chodit nad Krupkou a že tam možná bude i on. Takže padáček jsem si vzal sebou.

Po průjezdu Prahou jsem si u Ruzyně ještě nafotil přistávající letadélko. Byl to fofr, ale téměř jsem ho trefil. J

 

Ovšem v sobotu ráno to s počasím nevypadalo moc dobře a na satelitních snímcích byla vidět další přicházející oblačnost. Nakonec jsme se s rodinkou domluvili alespoň na výletě na Krupku s tím, že si napříště omrknu, odkud se létá. Na stránkách klubu PG Krupky jsem hledal něco bližšího, ale moc jsem nepochodil. Souřadnice startu nebyl takový problém, ale že na nějakém parkovišti máme nechat auto a dál jít pěšky, to už bylo horší. Že by tam v dnešní době neměli alespoň nějaký odkaz např. na mapy.cz? Nevím, neobjevil jsem ho, ale už jsem starší člověk. J

No nic, udělal jsem si jen pár poznámek a vyrazili jsme. GPS v autě nás do Krupky dovedla. Počasí bylo špatné a viděl jsem nějakého nadšence, který se nejspíš vydal jen na sletík. Podle mých poznámek jsem do GPS zadal Fojtovice a vydali jsme se na kopec. Objevili jsme jedno parkoviště s více auty i po okolí a cestou, která by mohla vést ke startovačce. Dokonce i má létací GPS se souřadnicemi startu ukazovala stejným směrem, jenže po chvilce jsme došli k nějakému domku se spoustou řemeslníků a auta byla asi jejich. Navíc to ještě byla Horní Krupka (ta tam psaná nebyla) a lyžařské vleky jsme taky neviděli. L




Vydali jsme se tedy autem dál a dojeli až na Komáří vížku (nebo Komáří Víšku? - těch názvů je vidět více). Tam měli dobré klobásky a líbilo se tam i našemu malému Jiřímu.




Kouknul jsem do automapy a do poznámek a naznal, že jsme možná jeli jinou silnicí. Do Fojtovic vede i jiná silnice a právě kolem lyžařských vleků. Zkusili jsme tedy tu druhou, ale narazili jsme na nějakou zvláštní akcičku! Ani nevíme, co to bylo, možná to někdo z domácích ví a napíše nám to ve vzkazech. Silnice, nebo spíš jen taková silnička, ani nebyla uzavřená, ale předjet je nebylo jednoduché a tak jsme se za nimi více méně táhli.






Mohl jsem zavolat Scorpimu a nechat si poradit, ale vždyť stále bylo neletovo a tak proč bych ho obtěžoval? Pak jsme objevili nějaké další parkoviště, ale jestli bylo správné, to jsem nevěděl.



Zeťáček mne upozornil, že ještě jedno parkoviště viděl výš a že jsme ho míjeli, a jestli má jet zpátky. Počasí stále nebylo nic moc, Jiříček už byl nevrlý a vypadal na spaní, takže jsem akci zrušil a vydali jsme se zpět do Mostu. Při cestě do Teplic jsem se ještě díval po hřebenu, kde asi může být ta startovačka, ale nenašel jsem ji. Celý hřeben byl zastíněný a v oparu, prostě neletovo! Bylo asi třičtvrtě na dvě!



Večer jsem se podíval na ČPP a tam jsem zjistil, že se pěkně létalo nad Ranou, která je od Mostu co by kamenem dohodil a zbytek doběh. Pár letů je ZDE. Asi jsme měli jet tam, říkal jsem si smutně. L

Ovšem větší překvapení mě čekalo v neděli! Kouknul jsem na ČPP a tam bylo i pár pěkných letů z Krupky, navíc startovali právě těsně kolem 14.hodiny – výpisy jsou ZDE.

To mě teda pěkně otrávili!!! Ještě že nejsem žádný závislák, jinak…..

Takhle krásně se udělalo v neděli odpoledne a druhá je focená při návratu u Dačic.

Tentokrát létání pěkné vůbec nebylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/