PRVNĚ PO KURZU

V sobotu a v neděli minulý týden bylo suprové počásí. Kluci a holky na Pěčíne u Monte Kompostína létali jako ptáci (viz předcházející články). Já však musel do Prostějova na zkoušky kurzu PPG. Kvůli počasí několikrát odložené. Na letišti ve Stichovicích (Prostějov směr Plumlov) právě probíhaly závody PPG - O pohár krále Ječmínka, také o týden odložené. Jeden ze závodníků, kterého všichni znáte, jménem Dan, se svou přítelkyní Kačenkou velmi činili, aby vyhráli. Skoro se jim to povedlo. Pár fotek ze závodů resp. Dana.

 





Ve čtvrtek 10.6.10  jsem přijel ze služební cesty z Prahy a pořádně splavený ze 33 stupňů ve stínu. Už cestou mě napadlo, že bych se mohl vydat zchladit do vzduchu. Zavolal jsem Vlastovi, zda se nechce přidat, ale byl ještě v práci a celý den venku. Normálně mi kapal jeho pot z mého telefonu, jak byl Vlasta přehřátý. Jen toužil jít domů, dát si pivo a manželku, někde ve stínu. Tak jsem na místní letiště vyrazil sám. Musel jsem počkat, než pokosí modeláři trávu a zalétají modely. Mezitím jsem složil tříkolku a vyrazil na start.




3x  jsem si při startu vypnul áčkama krosnu. Než jsem se dostal do vzduchu, tak jsem byl komplet propocený. A letělo to. Poprvé jsem také fotil z padáku.




Obletěl jsem pár vesnic a Dačice. Musel jsem také vyfotit stavbu mojí dcery. Jelikož jsem neměl zapnutý speed, tak jsem si pořád myslel, že ve vzduchu jenom stojím a neletím. Budu muset poprosit kamarády, aby mi poradili, jak padák nějak narychlit.





Asi po hodině letu jsem šťastně přistál. Ještě se musím asi hodně učit a to hlavně starty. Tříkolka je pohodlná, ale všechno chce svoje.

PĚKNÉ TO URČITĚ BYLO.

FrantaL
http://www.pgv.cz/