Vydařený víkend - PILOT VEČIREK

V sobotu 26.6.10 bylo domluveno uspořádat večírek v půli sezóny ke zhodnocení dosavadních letošních letů, přeletů a neletů. Dále bylo nutné konečně vypít vyhraný sud ze sázky Boeing - Kozleek. V poledne byl sraz na Nových Dvorech. Jak všichni víme z písně - Severní vítr je krutý .... - tak i pro létání s tímto větrem to platí stejně. Z Nových Dvorů je to do Rakouska co by kamenem dohodil a lehko dolétl. Povedlo se to Boeingovi a Milošovi.

 





Další vývoj počasí a střihy větru na startu nás donutil přesunout se do Jersic na večírek. V malebném prostředí malé vesničky proběhla důstojná oslava paraglidingového sportu. Decentní grilování výborného "masečka", klobásek a pochutin k tomu se jistě vepsalo do paměti zúčastněných.




Jistě bylo i příjemné osvěžení v místním bazénu.






Pro potěšení obyvatel vesnice předvedli někteří piloti svoje umění v disciplínách - let v malých výškách, start krosny, jízdu tříkolky bez padáku a perfektní přistání pětičlenné letky motorových paraglidů ze Želetavy.







 


Největší hřebem celého večera byla ukázka startu balónového koše s posádkou bez balónu. Velmi zábavné pak bylo vystoupení hlasových imitátorů s pomocí plynu zvaného Helium. 



Poslední zasyčení výčepní pípy chvilku po půlnoci bylo signálem pro ukončení celé akce. Všichni účastníci se důstojně rozloučili a někteří ulehli místně pod hvězdnou oblohu vstříc novým zítřkům. Děkuji všem účastníkům za účast, pořadatelům za pořádání, opilcům za ožrání atd.
Pokud bude někdo ochotný přispět k tomuto článku fotografiemi či komentářem, posílejte tyto Vlastovi na známou E-mailovou adresu.

FrantaL
http://www.pgv.cz/