Kanáry 2010 - 2. díl

První prosincový den nás probudilo nádherné počasí. Po snídani odjíždíme na kopec, jde se do vzduchu!

 

Trochu mě znervozňje fakt, že je to tu samá opuncie, kaktus nebo něco jiného píchavého.



Nejdřív si prohlížíme přistávačku a potom jedeme na start. Tam už je několik pilotů připravených na start a dalších 20 poletuje vzduchem.





Zjišťuju, co nemám – mikinu. Hmmm, škoda, je tu docela chladno (960 m n.m.). A taky rukavice nevidím, tak to je fakt blbý. Opuncie dost píchají. Mikču mi půjčuje Míša. Rukavice nacházím v batohu. Zato Honzovy rukávky zůstaly v hotelu. Mršky! A tak Míša půjčuje sklerotickým rodičům zapomenuté kousky ze svého šatníku.

Startujeme, kluci vytáčí a letí na obhlídku Tenerife. Já se chvíli šmidlím ve vzduchu a po půl hoďce přistávám za Vojtou, který odstartoval s bordelem na pravém uchu.











Míše se to ve vzduchu nějak cufá a tak taky po hoďce přistávají. Kozleek to po 2 hoďkách pokládá někde v kopcích a dostopuje se do hotelu. Petr s Jendou letí nad aquaparky a hotely. Petr se vrací a přistává na přistávačce. Jenda složí mazla kousek od našeho hotelu. Jde domů pěšky a než se vrátíme, zahajují spolu s Kozleekem večírek.



Jedeme s Honzou a Vojtou pro auta. Cestou dolů mi přichází SMSka od Vlastíka: “...je tu sněhová kalamita...“ Spokojeně se vrtím v sedačce auta a po zádech mi stéká čůrek potu. Krása.

Jedeme do hotelu a pak pěšky na pláž. Co by ne, je první prosinec a slunce nám na kůži maluje svůj červený podpis.



Pláž je černá – černý písek, černé lesklé kameny. Vzdáleně to připomíná obývák nějakého snoba. Kluci se zkouší poprat s vlnou, honí se a koulují černým pískem.








Po večeři jdeme na procházku - na vínečko. Skoro všichni. Jen Jenda, Kozleek, Míša a Petr zůstávají v hotelu, prý půjdou s důchodcema na Bingo. Je příjemně, jen sem tam nám nějaká vánoční výzdoba připomene, že za 3 týdny je Štědrý den.






Jana

http://www.pgv.cz/