Sobotní sladké polétání na Pěčíně

V sobotu 25.6.11 se sešlo pár padáčkářů (Boeing, Miloš, Láďa, Rumburak, Víťa), kteří se chtěli pokusit zahnat své létací absťáky a také ochutnat svatební cukroví od Nováků. Nevím, co bylo pro koho větší motivací, každopádně počasí přálo více ochutnávkám cukrovinek. Když přišel ochutnat Milošek, všimnul si nalepeného symbolu padáčkáře, který mu byl poněkud povědomý a trochu znejistěl, co mu to ty Bukvice, potvory kulaté, zase připravily za překvapení. Nakonec ale neodolal a ochutnával s námi.



Počasí vypadalo převážně aprílově a stoupáky se zdály být téměř všude, škoda jen těch občasných dešťových přeháněk.





První se ke startu odhodlal Rumburak, posilněn několika kousky laskominek a odhodlán dokončit svůj časosběrný videodokument o létání v okolí MonteKompostina, se připnul na lano a za celkem svižného větru si to po odepnutí namířil pod první kumul.



Společně s Boeingem, který ho vzápětí následoval, si to namířili pod první „lať“ (tak to tuším říkal Boeing), prý na Znojmo.



Jak tam ovšem brousili s těmi hadérky pod kumulem, patrně zvířili příliš kondenzačních jadérek a z kumulu začal padat déšť. Když prý Boeing přestával vidět, rozhodl se přistát. Po krátkém zkropení došlo ještě na pár pokusů, ale chuť na cukroví byla vždy větší a proto se po chvílí oba vrátili vždy zpět k bílé papírové krabičce, která se postupně vyprazdňovala.




Ještě se na kus řeči a rolády zastavili František L. a Peťa s Tomem a pak už se jen žvanilo a sušily hadříky.

A i když se skoro vůbec nelétalo –  PĚKNÉ a dobré TO BYLO !!!!!

Láďa
http://www.pgv.cz/