Na středu 17.8.11 to vypadalo nadějně na krásné bezvětrné létání, prostě na velikánské FAI trojúhelníčky. Sraz byl v 11 na Pěčíně a někteří jsme si na to museli pracně vyřizovat volno.

 

Postupně přijížděli další a další a startovali jsme jeden za druhým. Jen ty náklaďáci, co teď využívají naši cestu, nám překážely. L




Někteří se chytali bez větších problémů (Boeing, Rumburak, FrantaL), jiní se mořili a vyhráli (např. Miloš a Máca) a někomu to ani neťuklo.



Já dal dva pokusy a nic. Podruhé jsem se ani nevrátil na start a ESA mi tentokrát udělal Láďa. Já svoji nechal makat, někdo přeci musí vydělávat! Naši krásnou a milou řidičku, a už i řádně zkušeného vlekaře jsem požádal o vytažení do stoupáku, jinak že už s tím seknu. L



Jak jsem si to objednal, tak to bylo. Kousek před koncem jsem se přímo ve stoupáku vypínal. V té době se už někteří hlásili, že vyhnili v okolí Telče – Rumburak, Miloš a FrantaL. Láďa místo létání pro ně vyrazil. Je obětavý a je to náš poklad, jen aby nám ho nějaká ženská nesebrala! J



Zvedání bylo slabé a ani vracející se Boeing od Telče se ke mně nepřidal. Bylo tam všude dost zastíněno, letět tam bylo zbytečné.



Uviděl jsem taky pod sebou zvedajícího se Václava. Jednou jsem ho vyblejskul, pak udělal asi tři otočky a zase ho hledám, jestli už není u mě blíž, že bych mu udělal lepší fotku. Hledám, hledám, ale nenacházím. Po chvilce jsem se podíval nahoru a on byl tam! To mě teda otrávil! Kousek ode mne si asi vytočil něco lepšího, ale i tak, byl hrozně rychlej. Nejspíš se k němu přihlásím na termický kurz! Pak to natáhnul zpět někam nad Pěčín.



Foukal nám jih a tak když jsme se zvedali, zrovna ten náš velkej mrak nad hlavou to dál zastiňoval a malý se nedělaly. Letěl jsem tedy bokem na vítr, na západ, tam se ovšem počasí nějak kazilo. L



U Famelek jsem konečně potkal pěkný stoupáček a čtyřkou se vyzvedal až pod mraky. Paráda! I ouška jsem nakonec musel dát.



Komu se nelíbí mraky na fotkách, tak ať se už dál ani nedívá.







Pár stoupáčků jsem ještě potkal a jednou si dokonce i s ušima líznul základnu. Nechtěně, jen jsem se asi trochu zapomněl.






Za Markvarcem jsem si naletěl pod větší mrak nad velkým lesem. I když asi stále rostl (mrak, né les), nenašel jsem ten správný stoupák a moc nahoru nešel.




Otočil jsem to tedy zpět, poprosil Termosku a za lesem nad Lipnicí se pěkně vyzvedal.




Opět narostly velké mraky a vše zastiňovaly. Chodilo to nějak divně. L



Ještě nafotit Dačice, průmyslové centrum, lom a naši firmu. Ta je s tou pěknou střechou!




Ještě jsem se nad Pěčínem pokoušel vyzvedat, pode mnou to zkoušel i Luboš Dohnal asi z Velmezu, nepovedlo se. Po více jak dvou hodinkách jsem přistál, můj let je ZDE.




Přistál i Kozleek a Rumburak, kteří se před tím pod základnama nad Pěčínem fotili a filmovali. Rumbi, uvidíme to někdy?



Nakonec nejlepší výkon předvedl Máca, ten malou FAIku dal, a Boeing tam zase zůstal nejdéle. Krásný let si dopřál i FrantaL, byl to jeho rekordní přelet, mluvil o něm v superlativech a dokonce mi přislíbil i pár řádků. Ovšem když jsem s FrantaLou mluvil druhý den, už nadšený nebyl, prý čekal, že to bude alespoň 15 km, takhle že mi nic psát nebude. Škoda. L

Všechny přihlášené přelety toho dne jsou ZDE (na divné počasí si stěžovalo více pilotů) a jen ty z Pěčína jsou ZDE (většina to ani nepřihlásila).

No a někteří si dělali naděje na čtvrtek, že prý to bude lepší. Já nebyl, tak ani nevím, ale třeba se někdo pochlubí a něco napíše. Tady jsou čtvrteční fotky z webovovek v Krkonoších a u nás. Tam to asi bylo lepší!




Já zatím víc věřím sobotě a neděli, ale ono si to počasí nejspíš zase udělá, co chce, a opět s náma pěkně vydupe!

Co dodat? Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/