Na dnešek vyhlásil Arnold s Des – Dračí den. Akce spočívá v tom, že si dvě malá afričánčata odchytí jednoho pilota a ten s nim postaví draka. Okamžitě k akci pojímám nedůvěru a snažím se schovat za foťák. Jednak jsem draka nikdy nestavěla a potom, kdyby mi ta dítka chtěla poradit, tak si moc nepokecáme.

 




Neklaplo to, záhy mě objevují a dostávají mě na starost dvě kouzelné holčičky. Zoufale hledám v plánech (které děti mají) jestli tam něco nevyčtu. A co byste řekli? Nevyčtu tam nic! Volím jinou taktiku a obíhám ostatní, pozorujíc, co kdo dělá.



Bylo fajn pozorovat kluky, jak s dětskou hravostí lepí africké draky. Chvilkama nebylo jasné, kdo je šéf projektu a kdo děcko.




A světe div se, nakonec se nám podaří postavit docela slušné draky. A na víc – ještě jsou schopni letu.




A radost dětí (i pilotů!), když drak letěl – nádhera ….






Odpoledne se jedeme podívat na 20 km vzdálený kopec. Je nově upravený, aby se z něj dalo startovat. Nakládáme do aut i mazlíky, ale bouřka objímající celé okolí je rychlejší. Nakonec nestartujeme. Nemám s sebou foťák a jsem zklamaná, ale kluci fotí. Mám slíbeny fotečky a tak si jen užívám výhledu do krajiny. Je to krása, převýšení 400 m a nádherný výhled. Petrovy fotky -








Pozdě odpoledne sedím u počítače a koukám do vzkazů. Pěčín i Všechov vyhlašují letecký provoz. Paráda! Až se spolu s vlaštovkama vrátíme, skočíme přímo do sezony. Co víc si přát?
Asi nic, ale vám můžu přát - hodně štěstí, super polítání a parádní počasí....

Pokračování příště.

Jana K.
http://www.pgv.cz/