Zatracené počasí! Né a né se udělat pěkně letovo. Na neděli 13.5.12 nám plánují sice pěkně, ale u nás má hodně foukat SSZ. U země minimálně 5 m/s, 100 m nad zemí už 7, k tomu ještě nárazy, i tak se Boeing nahlašuje na Nové Dvory. Ovšem potom dá na mě a vyrážíme k Táboru na Všechov, tam má foukat míň. Jen škoda, že nikdo další s námi nechce jet. L

Odjezd máme naplánovaný na 9. hodinu a už teď u nás hodně fouká.



Kumulky se pěkně řadí podle větru a vypadá to, že jich pak bude moc.




Hned při příjezdu nás vítají místní tandemáci, že prý přijeli Pěčíňáci, ale kdo je ten zakuklenec? Ááááá, to je asi David.





Dorazili další místní a mluvili něco o Tlakovém Nížákovi, jen nevím, který to byl. Prý na něho můžou svést případné neúspěchy.



Vlekař Milan se ještě chtěl posilnit, jen nevím, jestli to před Boeingem ubránil. A doma prý mají k obědu ptáčky, tak ať tam ani nepřistává! J



Rukavice má blbě! Já říkal, že má točit levou, a on tam má červenou!!!



A tady po tandemu už odstartoval. Chytal se, točil, ovšem na výšku to bylo slabé, zato nám rychle mizel v dáli. Místní jen měli strach, aby prý nepřistál na kopečku v místní ZOO, aby tam nevyděsil jejich medvěda, nebo mu případně něco neudělal. Prostě chlap je chlap!



Né všechny starty se díky větru povedly na poprvé.



A že se tam na letišti konzumuje perník ve velkém, to je vidět na druhé fotce. To se to pak lítá! J



Pak se hlásí Boeing, že vyhnil a že se pokusí sám vrátit. Většina z místních to tedy ani nevybalovala, váhali. Když jsem se jich ptal, kdo to je na druhém vleku, nevěděli, prý ho neznají. Já pak odstartoval po něm a objednávka přímo do stoupáku mi vyšla, on si to možná taky předem domluvil. Prostě a jednoduše jsme se lehce vyzvedali až pod základny. Jen škoda, že nebyly výš.





Už před odjezdem jsem si říkal, že se za letu vybodnu na focení, že si to budu víc hlídat, ale neumím držet slovo.



Alespoň jsem fotil, jen když jsem byl vysoko!




Tak kdy ta dálnice bude hotová? Podle fotek to vypadá pořád stejně.



Ten neznámej na modrém křídle byl pořád napřed, před chvílí jsme si točili každý svůj mráček, ale za chvíli budeme u sebe a zamáváme si. Ovšem asi jsme se tím trochu zapomněli a pak nás to začalo nasávat. Prvně mizel i na uších on, já letěl jinam, a pak na uších i já do mraku. Dle GPS to ještě stáčím více od něho a po chvilce se vidíme mimo mrak kus od sebe. Nebylo to příjemné!



On letí kousek pode mnou více na východ, mně se to nezdá a letím svou cestou dále po větru pod další mráček.



A hele, pěkná vesnička a mají tam pěkný zámeček. To si samozřejmě musím vyfotit.



A ouha, už mi nic nepomohlo a jsem na zemi. Jak je to možné? Z mraku a rovnou až na zem! A co kolega? Koukám po něm, je asi stále pod tím mrakem, který nás nasával, a teď už nejspíš jen doznívá. Po chvilce se vydává taky dál na přeskok, prvně to vypadá, že přistane nedaleko, ale pak se vyzvedává opět až pod mrak a mizí mi v dáli.



Až později na ČPP zjišťuji, že je to Kamil Hladký a dotáhnul to až do Rakouska. Dal po více jak třech hodinách 97.54 km a jeho let je ZDE. Šikula, GRATULUJU TI!
Já mám po 53 minutách jen 31 km, můj let je ZDE, ale i tak mám ruce úplně promrzlé.




Kde to jsem? Vypadalo to na zapadákov, ale mají tu pálenici, hospodu ve mlýně, rybářství, jenže nikde ani živáčka.



Ani auta tu nejezdila! A Boeing mi volal, že se už vrací stopem a autobusem na Všechov, že se to tam lepší, a poletí znova.



To je taky dobrá směrová tabule. Jenže já potřebuju do Tábora! Tak teda kudy?



Ani žádný autobus mi nepojede, prý až za dlouho. A já to chci zkusit ještě jednou, když se to lepší.



Pak přišla dobrá náhoda. Kluk s Oktávkou, že když dám na benzín, že mě tam hodí. Na ceně jsme se rychle dohodli a já se vezl.



Kluk milej, šikovnej, buduje podkroví, příští měsíc se prý bude ženit, bude otcem, prostě probrali jsme kde co. Já mu řekl i něco o létání, doporučil svezení na tandemu, dal mu i vizitku a tak se třeba tady na tento článek podívá. A hlavně mě dovezl až na Všechov. No jo, ale Boeing teprve startoval, prý byl odviják porouchaný a pěkné počasí tedy prodrbali.



Za chvilku byl zpátky. A ta děvčata neobdivují jeho, ale všechny patří k tomu začínajícímu pilotovi na tandemu. Pokud ho tedy neodradilo přistání, trochu je ten větřík povláčel, ale to nemám zveřejňovat, takže pšššššt!



Já si lítání ještě vybaloval, ale pak mi to rozmluvili, že to už nestojí zato. Opravdu se rozfoukalo a potvrdil mi to i PBčko, který  volal z Třeboně, jestli ho nesvezu zpět z mého přeletu. To ovšem měl smůlu, škoda, taky bych se rád vracel někde z Rakouska. Jeho let 52 km je ZDE, taky pěkné. GRATULUJU!


Mraky už byly takové rozplizlé i cestou domů. Pokud vím, tak u nás opravdu nikdo nelítal, hodně foukalo, a nakonec nedopadly plány ani na pondělí, zataženo tu bylo celý den, i když původně mělo být letovo. Táboráci dokonce na pondělí plánovali den "D". Asi jim to taky nevyšlo. Tak uvidíme příště.

Všechny lety z neděle jsou ZDE a jen ty ze Všechova ZDE. A podívejte se, co do popisu napsal Oman - viz ZDE. Takže važte slova! Nemusí se to vždy vyplatit! J

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/