Jak jsem už psal v článku z Lijaku, při startu se mi přetrhla jedna šňůrka. Gradienťáci mi poradili a pak i v dopise poslali tu správnou. K výměně jsem se dostal v úterý 2.7.13, jenže než jsem to dodělal, začalo pěkně pršet. 

 


Jak  se říká, všechno špatné je k něčemu dobré, tak v tomhle případě mě to donutilo letět, jinak bych to pořádně neusušil. Při balení jsem si všimnul, že konec výfuku je nějaký špatný a tak jsem ho v rychlosti alespoň provizorně přidrátoval. Start nic moc, suchého místa bylo jen kousek a před odlepením se od země jsem už poskakoval po špičkách mezi kalužema. 



Ještě okouknout našňůrování, není to úplně dobře (D popruh je přetočený), ale s tím se dá letět.



Obletěl jsem vesnici, na vysušení padáčku by to určitě stačilo.







Tyhle kresby na polích asi nedělají mimozemšťani, snad na tu od nich taky někdy narazím.



Tady je vidět voda na startu.



Na obzoru se mi objevila ta nová rozhledna u Valtínova a tím bylo rozhodnuto. S rodinkou jsme se na ní byli v neděli podívat (nejen my, lidí tam byla spousta), jenže nevím proč, ale otvírali až od 1.7., to bylo až pondělí. :-(



Ještě jsem chtěl omrknout výfuk, vidět tam nebylo, tak co to odfotit a kouknout na snímek? Nepoznal jsem nic, až doma na PC bylo vidět, že provizozní přidrátování tam už chybělo.




Ani jsem si moc nevšímal, že mi to docela odsejpá, vítr se s večerem snad úplně uklidní.




Když jsem rozhlednu míjel, všiml jsem si těch krásných rybníčků nedaleko. Ještě jsem je obletěl, nafotil a letím zpátky.



Co letím, spíš se jen plazím. Rychlost byla kolem 10km/h a sluníčko se už rychle schylovalo ke spánku. Za rozhlednou tedy klesám, dole je bezvětří. Pak najednou rána, uberu plyn a je mi jasné, že upadnul výfuk. Koukám po vhodném místu na přistání, jenže silnice jsou dost daleko. Zkouším motor a vypadá to, že vrtule přežila. 




Dole to už letí 30, tak mažu alespoň co nejblíže k domovu.



Už jsem u Rudolce a abych se dostal i přes les, musím zase nastoupat.





Zaletím si tedy dál, pak nabírám výšku a šikmo přelítám les.



Zase dolů a rychle na přistávačku, mám to do západu slunka tak akorát!







Pěkné to bylo! A takové záživné.

Vlasta
http://www.pgv.cz/