V neděli 10.11.13 se postupně rozpouštěly mlhy a bylo to jako v tom vtipu o manželce – „ Když se ráno zvedne a zmizí, vypadá to na krásný den!“. A krásně se opravdu udělalo. Naskakovaly i kumulky, jenže se nikomu létat nechtělo. Buď je včerejší vyhlašování ČPP tak zmohlo a nebo to nejsou žádní závisláci.

 

Já bych rád polítal, ale jelikož mám už dva měsíce nefunkční motor u krosny a od Walkerjetu se náhradních dílů asi nedočkám, zkusil jsem štěstí a zmínil se o tom na Želetavských stránkách. Ozval se jenom Dan, ale stálo to zato! Sraz jsme si dali po obědě na letišti v Podmýče, což je nedaleko Vranova. Jel jsem tam kolem Hradu Bítov a zříceniny Cornštějn.



Na letišti Dan prováděl výcvik svých žáků. Má nejen svoji školu, ale provádí i výrobu a servis krosen, jeho stránky jsou ZDE.



A abych nezapomněl, s krosnou i závodí a je velice úspěšný. No a tu krosnu vytáhnul z auta a ať si s ní jdu zalítat, že on se musí starat o kurzíky. Paliva tam mám na necelé dvě hodinky a ať si to užiju. Nádhera, paráda, ani jsem se necukal!



Oblíknutí, seznámení se strojem a hurá do vzduchu! Start v pohodě, nízký průlet, pár fotek a přes Podmýče letím na Vranov.







Zámek Vranov nad Dyjí








Když už jsem tu, letím ještě na Onšov nafotit domek příbuzenstva,  snad budou rádi.



Otáčím to a vydávám se okolo přehrady. Je nádherná, škoda jen, že už bylo zataženo, fotky mohly být lepší.








Už to jsou téměř tři roky, co jsem se tady pěkně proletěl se svojí krosnou, ale bylo to o hodně níž, článeček z té doby je ZDE.









A opět zřícenina Cornštějn, tentokrát z výšky! Sluníčko jako na objednávku na chvilku vykukuje!



A Hrad Bítov



Tak už to stačilo, otáčím a letím zpět.



Letím nad Rumburakovem, ale Rumbi mi nemává. Že by s ním zamávalo včerejší vyhlašování (nebo spíše Simča)? Kdo ví?






Tady to vypadá na více vhodných silniček na vlekání.



Na konci letiště někdo stojí, co tam asi dělají? Po chvíli zjišťuju, že tam pouští draka. Takže POZOR! Draci jsou nebezpeční nejen v pohádkách, ale i v dnešní době.



Ještě nezbytný nízký průlet a po necelé hodince přistávám. Můj let je ZDE.



S krosnou jsem byl velice spokojený, jenže Dan moji jedinečnou nabídku, že to s ním vyměním za mého nefunkčního Walkerjeta a že mi ani nemusí nic doplácet, odmítnul.



Výcvik nových pilotů stále probíhá. Kdo ví, kolik jich u této záliby zůstane.



Ještě kolem nás proletěl nějaký jejich známý, prý má nedaleko chalupu.



Loučím se a jedu jižní cestou kolem hranic zpátky. Že to tady vypadá jak na konci světa, to mi za nedlouho i potvrdili. :-)



Ještě jsem se stavil v Dačicích v Pivovarském dvoře omrknout jiný sál na naši doletnou. Líbil se mi, ale na naše „Piráty z Karibiku“  se to asi nehodí. Necháme to na jindy, na nějaké jiné téma, třeba „Tří mušketýři“, nebo „Život na zámku“ apod. Uvidíme.



Danovi ode mne patří velký dík, zase budu mít na pár dní klid. Jak to dělají někteří bezmotoráři, že to přes celou zimu tak dlouho vydrží, to teda nechápu. Máte můj obdiv!

A už jistě víte, co dodám - pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/