V sobotu 11.7.15 jsme měli sraz v 11 hod. na Pěčíně.  Že nám tam majitel pozemku postříkal močkou startovačku, jsme zjistili až na místě. Navíc dorazil s vlekadlem a partičkou i Tomáš H. a na cestě byla i Šikecova partička s vlekadlem. Jenže kam teď? Zatím byl variábl, ale podle předpovědí to mělo slabě foukat od jihu a pak se stáčet k západu.

 

Vlasta Š. se mezitím zajel podívat k Budkovu a že je to tam dobrý. Než jsme se tam přesunuli, rozfoukalo se nám do zad. Říkal jsem, že už se nikam přesouvat nebudu a raději se budu věnovat vnukovi a Zdenče, že pojedeme k vodě, ale Vlasta Š. mne popíchnul, ať to alespoň jednou zkusím a domluvil to i u Zdenči.



Z druhé strany nemůžeme, tam jsou problémy s majitelem pozemku. Tak alespoň ochutnat hrách, třeba to po něm bude líp chodit.



Většina se přesouvá na Jakubov, já naši partičku lákám k lesu u Radkovic. Není to tam žádná sláva, místa na start málo a cesta se v jedné třetině lomí o 90 stupňů, ale bude nás tam míň, na Jakubově by asi byl nával. Už jsme tu dlouho nebyli, nikdo z přítomných to tu ani nezná, dokonce ani Víťa tu ještě nevlekal.



Dám mu instrukce a letím první.



Vlek dobrý, ale pak žádné slušné stoupání.



Něco ještě potkávám při návratu nad lesem, ovšem zase nic výživného a spíš mne to tlačí nad les bez možného návratu. Vidím startovat Vlastu Š., první start se nepovedl, ale po druhém se hned chytá a zvedá. Ve vysílačce mne vnuk Jiřík popichuje a tak říkám, ať mi nějaký stoupák pošlou. Do toho se odněkud ozývá Jenda Krátký, jaký že stoupák mi má poslat. Objednávám si u něho čtyřmetr, jenže nic. Už to vzdávám a že přistanu za lesem, když ten stoupák konečně potkávám. Asi mi ho poslal na jiné souřadnice, příště se musíme lépe domluvit! :-) Krásně se vyzvedám do 1500 m n.m. a teprve tady odpovídám do vysílačky pozemnímu personálu, doteď to na mne bylo dosti hravé.




Letím dál a chodí to pravidelně – 500 m dolů, 500 nahoru a zase tak. Zdenča jede v mých stopách a Jiříka to samozřejmě nebaví. Ten by byl raději někde u vody a Zdenča taky, jsou přeci jen velká vedra a na nebi ani mráček. Nemám z toho dobrý pocit a tak po chvíli hlásím, že si dolítnu nafotit Jaroměřice a pak přistanu.






Samozřejmě, když člověk nechce, nosí to všude. Udělám pár fotek města a stáčím to k Moravským Budějovicím.



I v přímém letu mne to stále zvedá a tak to stáčím na Znojmo. Po chvíli vidím nějaký padáček v menší výšce a blíže k hlavní silnici, nejspíš to byla Janča – její let je ZDE.




Já rychle klesám a nakonec se mi daří přistát nedaleko nějakého rybníka, můj let je ZDE.



Všechny přihlášené lety v ČR jsou ZDE, z Jakubova ZDE a z Radkovic ZDE. A jak dorazili Zdenča s Jiříkem, hned jsem je vzal k rybníku a snad si tím i vše napravil.






Blížila se nějaká frontička a netrvalo dlouho a celé nebe se zatáhlo.



Ještě při cestě domů se stavujeme na dačickém letišti obhlídnout trochu větší modeláře.



No a druhý den odjíždíme na týden k moři a tady taky sbírám plusové body. Kemp je ZDE.





Jak při cestě tam, tak při cestě zpět míjíme vysílače, co by otočný bod z Lijaku. A počasí vypadalo dobře.



Samozřejmě to se mnou nic nedělá, nejsem přeci žádný závislák! A mezitím si u nás někteří pěkně polítali a dokonce taky pořádali  zvláštní sešlost. Napíšete o tom taky někdo něco?

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/