Poslední dobou si kamarádi pěkně poletovali, prvně jim to chodilo do 3 tis., no a v pátek 31.7. byl den „D“! Už ve čtvrtek jsem do vzkazů napsal – „Tak jak to vidíte? Většinou na přelomu července a srpna jsou nejhodnotnější FAInové přelety. Bude to i letos?“ A byla to pravda! Všechny přihlášené přelety z toho dne jsou ZDE a Rumbi dal zatím nejlepší pěčínský výkon – FAI 158 km, letěl to 7,5 hodiny, koukni ZDE. Nádhera, super a patří mu velká gratulace! Snad o tom ještě něco napíše. Já musel být v práci, slyšel jsem je ve vysílačce a občas je i viděl vysoko pod mrakem. To se to lítá, když je ideální počasí, chodí to všude a jsou slušné dostupy. :-)



I když bylo teplo, nahoře si dost stěžovali na zimu a podle grafu, když se někdo dostal na 3 tis., tam už bylo kolem -5 stupňů.



Mně v pátek konečně dorazila vrtulka ke krosně a samozřejmě o víkendu bylo neletovo. V pondělí 3.8.15 navečer to sice nebylo ještě nejlepší, termika ještě chodila, vítr se měnil a zesiloval, ale už jsem nevydržel a s krosnou vyrazil.

 

Startér ještě nemám, takže zatím to startuju jak za starých časů letadla, prostě jen za vrtuli. Po chvilce mi to chytlo a už při ohřevu bylo znát, že motůrku třílistka vyhovuje. Tak hurá do vzduchu!




Za Pečí jsem ještě využil stoupáček a pak se vydal na Dačice.





 

Tady je výstavba nových parcel.




A žně v plném proudu, ta dlouhodobá vedra a sucho jim asi vyhovují. V červenci prý bylo 13 tropických dnů a tři noci!





Chlumec




Opatrně na koníky, jak jsem ale viděl, nic si ze mne nedělali.



A můj kolega z práce Mirda je na zahrádce.



Nové Dvory




A naše vlekací silnice. Trávníky na startovačkách jsou posečené a jak jsem viděl, silnice se dá využívat i na kolečkové brusle.



Staré Hobzí a opravují tu zámeček. Vypadá pěkně.



A nedaleký kemp, prý často využívaný Holanďany.



Přes Holešice a kolem vysílače zpátky na Peč.






Ještě jsem to natáhnul k Lipolci, ale zpátky to proti větru letělo pomalu, vítr se né a né zklidnit, i když už byla pokročilá doba.



Přistál jsem po více jak hodince a takhle se proletět s vrtulkou je pěkné, ale když je teď taková spousta krásných termických dní, je to pro mne jen slabá náhražka. Termika je termika a něco jen s její pomocí dokázat uletět je přeci jen větší zážitek.

No a v týdnu to zase lítalo, koukni na – pondělí, úterý, tam si Vlasta ulítnul z Pěčína stovečku k Benešovu, na středu a čtvrtek. Dnes od nás z Budkova máme také jednu stovečku - viz ZDE.

Tak co, dočetl to někdo až sem? Jeden pilot mi napsal – „přece to zas nebude letel sem tam, pak tamhle a nakonec sem k autu musel pesky...to uz nigdo nečte“. Tak nevím.

Ale i tak, pěkné to bylo s krosnou!

Vlasta
http://www.pgv.cz/