Znáte to, je velký problém dostat od někoho článeček, zato když si Zbyněk D. pěkně polítá, někdy se pak pěkně rozepíše ve vzkazech. Tak tomu bylo i v sobotu 16.4.16 a aby se to úplně neztratilo, okopíroval jsem to i sem:

„Vlastíku a comp., dnes před západem Sluníčka pěkných 30' letos poprvé s krosničkou a pajdou po TP. Naskočil za bezvětří jak Jura, R120 vrněl a tlačil, kochačka, pohodovka nad probouzející se přírodou, usínajícím dnem. Poprvé jsem zažil při západu Sluníčka kino ve vzduchu. Za Jihlavou nad Žďárskem se blýskalo v obrovském vysokém Cumulonimbu. Naprosto biblický obraz. Koukal jsem na to a pakoval se dolů se vzpomínkou, kdy tak pět let nazád mě vydrcala bouřka řádící nad Brnem, kdy já jsem letěl s MPG kolem Chotěbudic!!! Nepříjemný zážitek, už jsem chtěl být na zemi a tak jsem z výšky natahoval nohy dolů.....Brrr.“

A jak jsme se ve zprávách dozvěděli, Českem se prohnala Supercela! Unikátní bouře se jen tak nevidí - a Zbyněk ji viděl!

Ve čtvrtek 21.4. bylo konečně pěkně letovo – přihlášené lety jsou ZDE, na Pěčíně se dokonce vlekalo – jejich lety jsou ZDE, jenže já se nemohl utrhnout z práce. Vyrazil jsem tedy alespoň po práci s krosnou. Je téměř bezvětří a pokaždé to foukne odjinud, naštěstí zrovna na start mi to vychází a před pátou jsem ve vzduchu.





Takhle mne u baráku vyfotila Zdenča.




Cizkrajov



Mutišov



Dnes byla pěkná viditelnost, ale taky ještě teď slušná termika. Užíval jsem si to!




Chvaletín






Písečné



Na tomhle zámečku teď dost makáme. Nakonec to bude zajímavé dílo, má tam dokonce být okolo i vodní příkop s loďkama.



A jak by to mělo v budoucnu vypadat, je vidět na tomto videu ZDE.




Otáčím a letím na Dačice.



Modletice



Nové Hobzí



Zkrátit si to přes k západu naklopené a nasluněné pole a lesy nebyl nejlepší nápad, chvílema jsem ani fotit nemohl.




Staré Hobzí



Vnorovice



Chlumec



Borek



No a samozřejmě Dačice. Tentokrát pro změnu foceno spíš kolmo dolů.

















Peč



A po více jak hodince jsem zase zpět, můj let je ZDE. Zato se mi pěkně rozfoukává, zítra u nás asi bude neletovo.



Že mám z vrchu startovačky takový pěkný rozhled nejen na Dačice, jsem zjistil až dnes. Jsou odtud vidět i D.Němčice a Chlumec.



A zdá se, že se někdo ve vzduchu zapomněl i déle, než měl.



No a jelikož to letošní počasí našemu létání moc nepřeje, udělal jsem si za čtyři měsíce i papíry na AIRBUS 320.





Teda abych to uvedl na pravou míru, zkusil jsem si to po čtyřech měsících, protože jsme to dostali se zeťákem od naší dcery k Vánocům. Byl to let na simulátoru v Praze, mohli jsme si vybrat letadlo i letiště. Takže já startoval v New Yorku, zaletěl se podívat i na „Sochu svobody“, přistával ve dne v Istambulu a pak v noci přes město v Hong Kongu. Pěkné to bylo! A všichni přežili!!! A takhle nějak to vidí piloti doopravdy - video je ZDE.



No a když už jsme tu byli, vyrazili jsme i s vnukem Jiřím na Petřín alespoň trochu jim tam ohnout tu rozhlednu.




Tohle je už ze soboty v Mostě, všem doporučuju, hlavně když je neletovo!



V neděli počasí nic moc a do toho pěkné nárazy větru. Takže dráček je dobrá volba.




Jak je vidět, nikdo není ani nad Zlatníken, zato na Rané se dnes lítalo, přihlášené lety v ČR jsou ZDE. Byl tam i úraz, více ZDE.



A tohle jsou fotky z internetu z pondělí 25.4. - Sněhový mrak ve tvaru atomového hřibu válcoval dnes večer Jihlavu a okolí.“










Dokonce u nás na jihu bylo tento den i zemětřesení, více ZDE.



A ještě mám jednu zajímavost, prý co nám letos uzrálo. Vlasta Š. vypisuje soutěž o flašku, jestli uhodnete KDO, KDY a KDE!




Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/