V pondělí 25.7.16 jsme se Zdenčou na pár dní vzali vnuka Jiřího (je teď u nás na prázdninách) na Slovensko do termálů ve Velkém Mederu. Jeli jsme tam se známými z východních Čech a vyrazil s náma i Vaňous se synem. Samozřejmě jsme jeli bez padáčků! A tohle je posledních pár fotek, než jsem tu zase odepsal další foťák.

 

Ve čtvrtek večer jsme se vrátili, na PC jsem už nekoukl, a když mi v pátek před polednem na mobil přišla zpožděná upomínka z předešlého dne od JaHo, že tam v pátek jedou na tři dny jen o kousek dál do Maďarska lítat a že se zájemci mají přihlásit, šly na mne mrákoty. Tentokrát bych se mohl zúčastnit, jenže už bylo samozřejmě pozdě. Večer jsem se jen smutně díval, jak si tam polítali, jejich lety jsou ZDE.

Nezdá se vám, že letos těch slušnejch létacích dní je nějak míň? Díval jsem se, jestli nepolétáme alespoň u nás, ale nebyla to žádná sláva. Jen na sobotu 30.7. se přihlásil Boeing a ještě jeden, mělo dost foukat, i tak jsem se přidal taky. V sobotu ráno nám dokonce v předpovědích vítr ubrali, jenže se přidal jen FrantaL, ale neměli jsme ani vlekaře a tak jsem to odpískal, že se budu věnovat rodince. Při cestě po Dačicích jsem potkával pár pěkných veteránů a neodolal udělat pár fotek a dát je i sem.




Až v jedenáct mi volá Stříbrňák, že je v Telči a že by jsme měli vyrazit. Neměl jsem na něj čas, po chvíli mi volal zase a byl neodbytnej, ale když jsem mu nabídnul, ať jde vlekat, tak to ne, že chce lítat. Není jednoduché s ním telefonovat, hlavně když nemáte čas, a připomněl mi tím jednu krásnou scénku z kresleného filmu, koukni ZDE. My s Jiříkem alespoň vyrazili na kolách po stezce ze Slavonic do Dobersbergu.

 


Při návratu už bylo počasí luxusní, stavili jsme se ještě vykoupat na rybníku ve Starém Městě, zrovna tam měli neckyádu.



V podvečer se sousedama relaxujeme,



když v tom se nám nad hlavama objeví provokatér Martin ze Slavětína. Já už měl něco upito, takže jsem se nemohl přidat.



A jak tak večer sedíme, Zdenča už téměř za tmy, kolem půl desáté, vidí něco letět po obloze. Hádali jsme, co to je, nakonec to přistálo vedle u sousedů a byl to balonek s nějakým pohledem. Zkoušíme to přeluštit a vypadá to, že ho máme poslat poštou zpět.


 




Martin mi večer ještě napsal, jak si pěkně polítal a že možná ráno poletí znova. Takže když mne ráno probudila SMSka, rychle vstávám, potichu balím a vyrážím s krosnou do Lidéřovic. Jenže SMSku si čtu až po cestě a byl to jen výpis z banky, takže možná ani neletěl.



Nenechám se zviklat a v neděli 31.7. po osmé startuju. Na focení si musím brát velkou zrcadlovku, není to nic moc.




Soukromníci nechávají kombajny odstavené na poli, družstevníci je raději uklízí.




Dolní Němčice



Karmelitánský klášter Kostelní Vydří



Kostelní Vydří






 

Letím k meteorologické stanici Kostelní Myslová a doufám, že mi udělají snímek na své kameře. Později doma jsem se na snímcích nikde nenašel, dělají je do dlouhé době, příště tam musím vydržet alespoň 5 minut. :-)



Telč

 







U kempu za městem to otáčím zpět.




Radkov

 



Slaviboř a kolegova chaloupka




Hříšice a zrovna se mi na focení zatahuje.





Bílkov

 

Dačice













Zase pohozený kombajn. A Peč.




Lidéřovice



Po hodince a čtvrt přistávám. Pak se počasí pomalu kazilo a odpoledne u nás lilo, ještě že jsem to využil alespoň takhle.



Pěkné to bylo!

Co se týče toho pohledu, vyplnili jsme ho a v pondělí odeslali zpět.

A ještě pár zajímavostí, na které jsme upozorňvali ve vzkazech.
1. Oblet zeměkoule v balonu za 11 dní ZDE a video z přistání ZDE.
2. Další oblet zeměkoule, tentokrát za pomoci elektřiny ze Slunce ZDE a video je ZDE.
3. A že kaskadér seskočil ze 7,5 kilometru bez padáku do sítě je ZDE.

Vlasta
http://www.pgv.cz/