Dnes, v sobotu 27.8.16, si všichni přispali o trochu více, přeci jen jak už jsem psal v minulém článku, noc byla trochu divoká.

 

Igor tu má v kempu i nápojový automat, který do kelímku rovnou přidává i lžičku, to jsem zatím nikde neviděl.



Jedeme pro tikety na létání a vyzvedáváme Nikotýna, který se tu zastavil s manželkou při návratu z dovolené.



Je mi záhadou, jak se sem dostane autobus. Až na kopci zjišťujeme, že tu jsou závody s PG.





Tihle si tu také pěkně zalítali! :-)




Dnes nás je tu opravdu hodně.



První z nás startuje Boeing. Opět fouká od východu, naštěstí jen mírně.




A už jsem taky ve vzduchu. Dnes je víc mlhavo, na focení to bylo včera lepší.

 





Zase jsem letěl dál, jenže když ve vysílačce slyším Boeinga, že vyhnil u Kobaridu a Nikotýn je už před přistáním taky, protože jsou špatné podmínky, otáčím to zpět. Plánuju se zase jako včera přilepit ke kopci, vyzvedat a letět tam o něco později.



Jenže se nezvedám a spíš pomalu klesám.




Takže to po chvíli vzdávám a přistávám na oficiální přistávačce.





Můj první hodinkový let je ZDE. Pak rychle balím a přesunuju se na taxi, aby mne odvezli zase na start. Potkávám tu auto s našima holkama, kteří Boeinga a Vlastu odváží na Lijak, prý to tam bude lepší a staví se tam i na pizzu.



Oficiální vývoz už asi nejezdil, naštěstí pro Poláky přijel jejich vývoz a měli pro mne jedno volné místo. Za 5 éček mne vyvezli.




Za půl hodinky jsme na kopci. Na nic nečekám a hurá na start.







Za Mrzlým to stáčím ke kopcům u Krnu, jenže stoupáky nikde a rychle ztrácím odvahu letět dál. Spíš to vypadá, že tu vyhniju a budu se odtud vracet po svých asi tak dva dny. Takže to rychle stáčím k údolí, pak tu vidím spoustu aut nejspíš těch, co si dali výšlap ke Krnu, ti by mne snad svezli.




Ale jo, už je to veselejší, tady bych to do údolí dal. Postupně to stáčím ke Kobaridu, pode mnou je spousta těch, co chtějí dát návratovku, moc jim to ale taky nejde.


 

Někdo tady tomu říká Žiletky, taky se tu snažím vyzvedat. Včera to tady zkoušel Michal ¾ hodiny a nic, dnes je to lepší.



 

Jak jsem trochu výš, skáču na Stol.

 

Jenže ten mne nechce podržet a tak jdu zase postupně k zemi. Chtěl jsem to alespoň dotáhnout až k té vodě, kde byli včera kluci.

 



Nezdařilo se. Po hoďce a půl přistávám, můj let je ZDE. Pak volám Michalovi a zrovna pro něho jede FrantaL do Kobaridu, kde přistál. Sotva sbalím, přijeli i pro mne.

 

Konečně poznávám, co je to za velký objekt, který jsem vyfotil těsně před přistáním. Ještě jedeme pro Pavla, který přistál někde pod Krnem. Pěkné místo si vybral!




Při cestě zpět se ještě zastavujeme v Kobaridu na pizze.



Opět máme pěkný večírek, ovšem tentokrát jen asi tak do půlnoci.




Všechny dnešní přihlášené lety v ČPP ze Slovinska jsou ZDE a všechny z Kobaly ZDE. Jak je vidět, Nikotýn to přeci jen vybojoval a dal Gemonu. Jen zpátky to už nedoletěl a taky přistál u Kobaridu.

Pokračování příště.

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/