Ve čtvrtek 29.12.16 mi po ránu zavolal Martin ze Slavětína, jestli si odpoledne nezalítáme s krosnama. Už jsem měl v plánu odpoledne vyrazit, jen co se mi Zdenča vrátí a převezme vnuka, takže se domlouváme na půl třetí. Jenže já se malinko zdržel a Martin zase dorazil o trochu dříve.

 

O to byl větší fofr, takže oteplováky nechávám v autě a naštěstí za bezvětří, s hodně palivem a na rovince odstartuju napoprvé.



Kam poletíme, jsme se nedomluvili, prý poletí za mnou. Takže to stáčím na západ.

 


Když to k Martinovi stáčím blíž, abych ho lépe vyfotil, okamžitě tahá za řidičku a vzdaluje se mi, jako by se mne bál. :-(



Je tu velký provoz, doufám, že máme tu správnou letovou hladinu! :-)



Markvarec



V kopečkách už trvale leží sníh.


 

Letíme okouknout rozhlednu u Valtínova.



Před pár dny jsme tady byli pěšky na koledách, byl to pěkný výlet a takovou měli pozvánku.



Někde za Kunžakem je trvale zataženo nízkou oblačností. Přemýšlel jsem, jestli tam nepoletíme, jenže jsme byli původně domluveni, že natankujeme na hodinku a jelikož letěl za mnou a pak na mne čekal, už by mu to asi nevyšlo.



Takže to otáčíme jižně přes Novou Ves na Matějovec.





Matějovec



Míra na stavbě asi není, základy už jsou ale vidět.



Není ani u baráku, že by zase měl výmluvu jako u slunovratu, že musel ochutnávat nového Veselého Srnečka a pak už nemohl?





Přes Stoječín letíme dál na Slavonice.

 




Zrovna tady před Slavonicemi jsme nedávno měli při jedné krásné kalamitce poruchu vedení VN a pracovní výjezd.



To je ono - Strážný Vrch 21.12.16



Slavonice




Slunko je už nízko a tak si vše přibarvuje podle svého.







S Martinem si zamáváme a on letí domů. Později mi na moji žádost o příspěvek napsal - „Koncem listopadu jsem si pořídil náhradu za mého odcizeného Instincta, pracovní vytížení mi neumožňovalo nový stroj pořádně proletět, až teď na konci roku. Předpověď a volno mi klaplo naprosto dokonale, byl jsem ve Slavětíně a tak ve čtvrtek volám a dáváme si s Vlastou dostaveníčko ve vzduchu. Je krásně, dohlednost fantastická a zima snesitelná, letíme ve volné formaci nad Českou Kanadou. Po hodině poletování se u Slavonic rozdělíme a letíme každý na tu svou startovačku. Ještě si udělám pár průletů, zatáček a přistávám. Při rozebírání mašiny zjišťuji, že jsem celý let absolvoval s nedotaženou vrtulí, povolil jsem jí bez klíče!!! Děkuji všem svatým, že stáli při mě.“ Napsal toho více, ale týká se to až dalších dnů a tak to zveřejním až příště.


 

Montserrat



Cizkrajov

  

Ještě se nevracím a natahuju to dál. Co to tu mají? Že by zase rychle rostoucí stromky? Ale oni pak prý i rychle shoří! :-(

 

Dačice


 


Tady to už otáčím zpět na přistání, je už přeci jen pokročilá doba.


 

Dole se už začíná dělat mlhavo a dlouhé stíny.



Po hodince přistávám zpět, můj let je ZDE. I bez těch oteplováků se to dalo vydržet! :-)



Pěkné to bylo!

V tento den létal i Vašek, jeho let je ZDE, a na můj vzkaz – „Pěkné! Tak konečně jsi byl i nad mraky? Gratuluju ti! A kdyby to bylo chvilku před západem slunka, je to nejkrásnější.“ mi odepsal – „Dík, všechno co je poprvé, tak je parádní. Bohužel jsem měl špatně nastavenou kameru, tak jsem trochu zklamanej z videa, ale i tak to nemělo chybu. Ještě posílám pár fotek.“ A tady jsou.





































Letu zdar, Vašek.

Vlasta, Martin a Vašek
http://www.pgv.cz/