Můj milý deníčku, jsem tak líná, že se až stydím. Vůbec se mi nechce napsat do Tebe třebas i jen jedinou poznámku. Ale slíbila jsem Vlastíkovi, že tě budu plnit tím, co nás potká ve Španělsku. A sliby se mají plnit, i když zrovna nejsou Vánoce.

Letenky do Malagy sehnal Peter a spolu s Petrem Lacinou zajistil i auta. Za to jim oběma patří veliký dík.

Do Vídně, odkud letíme s Brussels Airlines (zpátečka 5.520,-), jedeme společně naším Tranzitem. Vyrážíme včas, abychom měli rezervu, kdyby něco. A vyplácí se nám to. Prší, na okreskách ledový déšť namrzá a docela klouže.


Ve Vídni parkujeme na hlídaném parkovišti Mazur. Jezdí odtud autobus na letiště á 15 minut a cena 80 euro/týden je taky rozumná. Je zima a prší, správný čas sbalit bágl a zmizet.

















Let do Bruselu trvá necelé 2 hoďky. Je to nízkonákladovka, tak jsem zkusila připravit sváču do letadla a není s tím problém. Housky, ovoce, tyčinky i sušenky.

V Bruselu přestupujeme na letadlo do Malagy. Na letišti čekáme asi 2 hoďky. Nacházíme si pohodlná sedadla s výhledem na „naše“ další letadlo. Tak sledujeme, jak nakládají i naše mazlíky.









Tentokrát let trvá 3 hodiny. Při naloďování si Honza všímá, že nastupujeme do stejného letadla, jako ve Vídni. To nás nemuseli vykládat, vždyť sedíme i na stejných místech, jako poprvé.









V Malaze máme trochu problém najít tu správnou autopůjčovnu, ale nakonec je všechno v pohodě. Půjčujeme si 2 Dacie Logan. Fotíme v jakém jsou stavu, abychom se vyhnuli možným problémům při vracení. V autě A (a kluci trvají na tomto označení :o) ) jede Petr Lacina, Petr Schaffer, Hudla a Vendelín. A v autě B se usadilo JaHo a Peter s Hančou.













Auto A vypadá trochu jak barevná hudba. Svítí jim snad všechny kontrolky, které na palubovce mají, ale autíčko jede a tak směle vyrážíme na Algodonáles. Hudla sice navrhuje, že objevil poblíž Malagy nějaké ubytování, ale ubytko už je domluveno, potvrzeno a 1,5 hodiny cesty nám nevadí.

Náš pan domácí se jmenuje Gerhart Ganter. Je to němec, který přišel do Algodonáles víc jak před 30ti lety s rogalem pod paží, protože slyšel, že se tu dá lítat. Potkal tu svou ženu a vybudoval tuhle meku španělského lítání. On zajišťuje ubytování a o lítací servis se stará jeho syn. Jejich společnost se jmenuje GANTERFLY.

Ubytováváme se a vyrážíme do restaurace na jídlo. Sedáme hned do první hospůdky. Jídlo si můžete dát jak v plné porci, poloviční nebo tapas (menší než půl). Dávám si tapas rybí talíř. Jsou to ryby, kalamáry a nějaké rybí kuličky. Nedá se to sníst, je toho hodně... Už se těšíme, co nás tu čeká.









Pokračování příště.

Jana K.
http://www.pgv.cz/