Pokud to ještě někteří nevědí, tak tuto neděli 10.3.19 ve 12.25 odlétáme z Prahy na dvoutýdenní létací výlet do Maroka. Přihlásili jsme se u Beryho na stránkách BARAKA PARAGLIDIG – na 4.termín, a jen z těch místních letíme Míra, Kozleek, Boeing, já a celý JaHovi.



K tomu ještě další a mělo by nás být asi šestnáct, fotky z prvního turnusu už mají ZDE, pokochejte se.



To je všechno pěkné, ale jak se zabalit? Zavazadlo můžeme mít jen do 20 kg a příruční na palubu do 10 kg! Trochu mne zarazilo, když nám Bery napsal – Výbavy průměrně váží kolem 13-15kg, takže Vám tam zbude cca 5kg na oblečení“. Vy to tak někteří máte? Já se se základní výbavou nemůžu dostat ani do 20 kg! Ptal jsem se Boeinga, jak on to zvládne, přeci jen to má ještě o něco větší, a že si nechal ušít lehkou sedačku a tím tam může přidat i nějakou kořalku, alkohol tam prý díky prohibici nekoupíme. :-(


  
Když jsem letěl v roce 2014 do Nepálu, mohl jsem mít bágl do 30 kg a do letadla 8kg, i tak jsem měl problém. Navíc při cestě zpět jsem to měl asi
ještě o něco těžší, vezl jsem pár suvenýrů, takže po mně na letišti v Nepálu chtěli doplatek. Peníze jsem už neměl, kartu nebrali a tak chtěli, ať to alespoň trochu přeskládám do příručního. Jenže jak jsem to otevřel, vypadla a rozbila se mi flaška místního rumu. To bylo škody a ten úklid, srdce mi to trhalo! Nakonec nade mnou mávnul rukou a že si mne bude pamatovat. Takže se tam teď už nemohu ani vrátit, co kdyby tam byl?! Článečky z tohoto nádherného výletu mám ZDE.  



No a v roce 2017 jsem si naplánoval Lanzarote, naštěstí se mnou jela i nelétací manželka a tak jsme se o batohy podělili, článečky z tohoto výletu mám ZDE a jsou tam i od Jany z výletu do Španělska.



Takže uvidím, jak na letištích dopadnu tentokrát. A s článečky z letošního Maroka počítám s Janou, ta to tak krásně umí podat, že to nemůže dělat nikdo jiný. Už tam jednou byla a pěkně to psala ZDE, můžete si zatím pročítat, jak se tam možná máme.


Takže uvidíme!

Vlasta
http://www.pgv.cz/