Není to tak dávno, co mne z THK Dačice požádali, jestli nemám nějaké nové fotky jejich areálu. Měl jsem, ale moc se jim nelíbily, protože byly focené od západu. Slíbil jsem někdy udělat nové, od východu, které musím fotit jen dopoledne, ale počasí mi nepřálo. Ovšem ve středu 6.11. se po ránu nečekaně udělalo pěkně a tak jsem vedoucího požádal o dvouhodinkové volno pro mne i kolegu Filipa, kterého jsem měl k ruce. Honem domů pro výbavu a jedeme na letiště v Dačicích. Nefoukalo, jen to mírně dýchalo od města, a kolega mi udělal pár fotek.

 

Sotva jsem se připravil na start, začalo pofukat z boku. I když jsem vyčkával a pak to zkusil, nedal jsem to. Ještě že jsem měl pomocníka sebou, tentokrát jsme to už dali proti větru, jenže to bylo napříč letiště a hlavně k silnici. Musel jsem počkat na závan a aby v té chvíli nic nejelo. Tentokrát to vyšlo! Kolega mi dokonce start natočil, video je ZDE.















Filip mi dělal i pár fotek při návratu a pak si to také zkusil dát na záda. Měl dost velké problémy a to bylo téměř bez paliva, bez nářadí a pivíčka, takže asi o 12 kg lehčí!



Když jsem letěl, tak nad vodárnou to se mnou začínalo pohupovat, a jak je vidět, už začínala termika.


Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/