Takže pořád máme díky nařízení vlády omezený pohyb. :-(

 

Někdo to využil na různé domácí práce a někdo i tak porušoval nařízení a věnoval se přeletům. :-)



A když někdo chtěl vidět Alpy na vlastní oči, mohl si alespoň takhle poradit.



Jenže jak to bude dál? Dostaneme se letos někam do ciziny ať už za létáním a nebo jen k moři? Do letadel nás bez očkovacího pasu asi nepustí, přes hranice možná také ne. Jenže když jsem si do kalkulačky očkování zadal sebe, napsalo mi to termín září 2021 až duben 2022. Ale na jak dlouho by mělo očkování vydržet, to neví ani Prymula, takže to možná skončí už i těm naočkovaným a zase přijdou na řadu oni. Pěkné video o tom má Něrgešová ZDE a podle konce videa se řídím i já. A to ještě provokují, jak očkovaným možná dají velká privilegia, viz ZDE.

Takže o takovémto létání nad mořem si můžeme alespoň nechat zdát. Mají to pěkně udělané, ne?!



Zajímavostí z pátku 19.3.21 je výbuch sopky na Islandu nedaleko Reykjavíku.





Pozitivní zpráva je alespoň to, že už nám začalo jaro, i když nás nepřivítalo nejlepším počasím.



Takže se zatím alespoň podívejte na fotky kdysi a dnes - Dačice.





A Peč.





Jak už jsem psal v minulém článečku - „Ovšem teď se mluví i o tom, že po 21.3. se to trochu uvolní a budeme se moci volnočasovým aktivitám věnovat po celém okrese, ale nebudeme moct do jiného okresu.“ A to se stalo skutečností, článek o tom je třeba ZDE. Dokonce se mluví i o tom, že od 28.3. možná padne i omezení mezi okresy! I když nevím, o tomto víkendu k nám
Takže co, kdy vyrazíme polítat alespoň tady u nás? Zatím to vypadá od čtvrtka nadějně. Ale sešlo by se nás dost? A nevím, jak to bude s kontrolama mezi okresy, ale kolega o tomto víkendu jel z Prahy až sem k nám a pak zpátky, a prý ho stejně nikde nikdo nezastavil a nekontroloval. A to byla spousta okresů!

Tak co, uvidíme?

Vlasta
http://www.pgv.cz/