Na pátek 3.9.21 vypadaly předpovědi počasí na lítání velice dobře a na Pěčín bylo od 11 hodin vyhlášeno vlekání. Zájemců bylo hodně, jenže já se z práce uvolnit nemohl, zprovozňovali jsme novou trafostanici pro polikliniku v Telči a od toho se opravdu nedá zdrhnout. :-(

 

Pár pěkných fotek nám ukázal Honza Krátký a tady jsou. Dík za ně!







Tu první fotku mi poslal Miloš s popisem „Supermarket na Pěčíně“. A když jsem se po 18. hodině vracel z práce domů, prvně jsem ve městě potkal Jirku V., jak poklusem spěchal na vlak, toho jsem vyfotit nestihl, jak chvátal. Pak jsem ještě na LIVE! viděl někoho přistávat za Dačicema kousek od bývalého letiště. Vyrazil jsem tedy pro něho, že ho případně někam odvezu, ale po chvíli pro něho přijeli ti správní svozaři. Chtěl dnes uletět stovku a byl smutný, že se mu to nepovedlo, jeho let je ZDE. Jo a stránky PGV prý vůbec nezná, to je teda přístup! :-)



Takhle se v pátek létalo, Pěčín byl nejlepší.




Dokonce přepsal pořadí ČPP v OPEN a Brába se dostal na nejvyšší příčku! To se začátkem září nestává, většinou do půlky srpna je rozhodnuto.



Sobota 4.9. podle předpovědí vypadala ještě lépe a tak se na Pěčín vyrazilo opět. Velké poděkování patří Mírovi a Boeingovi, že se dnes ujali vlekání a přitom sami se ani jednou neprolítli!



S JaHovýma dorazila i vzácná návštěva. Byl tam i Janek, ale toho jsem vyfotit zapomněl. :-(



Dnes se vlekalo z obou stran. Prvně startoval Brába a pak zároveň já od Pěčína a Víťa od Hříšice. Naštěstí se tu dá docela dobře vyhýbat. Ovšem oni dva se chytili, já ne. :-(













Dokonce dorazilo i třetí vlekání. I s tím si poradili.







Tentokrát to dobře startovalo i Šikecovi.



Starty šly i mně! Dal jsem jich pět, než se mi povedlo se chytit. Pak už to šlo dobře.



































Javořice

















Telč





Tady jsem se potkal s Janou.



Myslel jsem, že počká a udělám pár fotek i s ní, ale nedala mi žádnou šanci. A takhle vyfotila mě.



Než jsem se dostal k základně, byla už pryč.





































Po více jak dvou hodinkách jsem zpět na startu, můj let je ZDE.



Chvíli po mně přistávali další. Jana Krátká byla krátká, nedoletěla až ke mně, její let je ZDE.










Při cestě domů jsem se stavil pro objednaný oběd – kachnu s knedlíkem a se zelím a když jsem uviděl prodejce s burčákem, musel jsem taky nějaký koupit. No není na světě krásně?



Tady jsou vidět sobotní přihlášené lety z Pěčína.



A i když už tomu asi málo kdo věřil, Vrbeňák i Ďorď v sobotu na Všechově uletěli takové fláky (jejich lety jsou FAI 134km ZDE a FAI 104km ZDE), že Brábu odsunuli na třetí místo, i když na Pěčíně dal další pěkný let, jeho let FAI 116 km je ZDE. Jenže Fedra ze soboty zatím nic nepřihlásil, tak nevím, jestli si neschoval tento let jako překvápko a jestli pořadí ještě nepřehází!?



Od neděle 5.9. do 17.9. máme v ČR opět omezený prostor díky vojenskému cvičení, odkaz je ZDE.



Jenže i když v neděli přes den prostory neměli zabrané a předpovědi počasí na létání byly příznivé, dokonce jsem na WhatsAppu ve skupině napsal - „Tak co, na zítra se na lítání nikdo nehlásí? Vidíte to tak špatně s počasím a nebo už jste vylítaní?“, kromě mě se na létání nepřihlásil nikdo. :-(











Ovšem před dvanáctou mi volal Edler, že přijel na Pěčín i s nějakou pilotkou a kde jsme, jak to že nevlekáme. Nakonec mi řekl, že tedy odjíždí na Všechov. A takhle se u nás kumulovalo – snímky CHMI z Kostelní Myslové ve 12, 13, 14 a 15 hodin.




Zato všude jinde létali. Z našich dali pěkný let Jana ZDE a Honza ZDE.



Jen stále nevím, proč u nás to nevyšlo. Sezona se rychle krátí a takových pěkných dnů už moc nebude. A je ještě menší šance, že to vyjde zrovna na víkend.

Ale i tak, pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/