V sobotu 22.4.23 jsme se po dlouhé době sešli na volné létání. Původní předpovědi nás díky silnému větru od toho zrazovaly, ale pak se to umoudřilo a tak jsme byli v 11 hod na Pěčíně. Dnes dorazil i Víťa a přivedl nového padáčkáře, svého příbuzného Dalibora Jelínka.








Na odvijáku ještě nikdy nebyl a tak jsme ho postupně zaškolovali.




A jdeme na to!




Jirka se chytil, já ne a tak se vracím.


Další Kozleek a Jirka V. se zvedají a odlétají.


Vlasta má nové křidýlko a je s ním na odvijáku poprvé.






Vrátil se také a pak jsme se postarali o Dalibora.






Taky se vrátil a byl z toho letu úplně nadšený.


Pak se chytil Vlasta a já za chvilku také. Po nás se zadařilo i Daliborovi.


Já se s tím teda dost mořil, mráčky se nade mnou dělaly, v jednu chvíli tam bylo i pět dravců, ale né a né najít to správné stoupání.








Lom Mysletice




Před Mrákotínem jsem konečně objevil pořádný stoupák!




Konečně zase pod základnama, to se mi už dlouho nepovedlo, poslední trochu slušné volné létání jsem zažil loni na začátku srpna. :-(










Vysílač Javořice




































Počátky










A pak mi to asi všude vypnuli, či co. Prostě už jsem šel jen dolů.






Po více jak hodince přistávám, můj let 32 km je ZDE. A jak je vidět, nedaleko letícímu Vlastovi to vypnuli ve stejné chvíli, jeho let 40 km je ZDE. Michalův let 40 km je ZDE, Jirky B. 62 km i s pěknýma fotkama ZDE a krásná stovka od Jirky V. ZDE. Dalibor se taky proletěl, ale záznam si pustil až později, jeho let je ZDE.


Jenže jsem přistál v nějakých Kotěhůlkách, tady nic nejezdí a jsou tu jen vedlejší silničky.


Pěkně jsem se prošel, aut jelo málo a první mi zastavilo až po 3 km!


Hodil mne na autobusák do Počátek a i když v bufíku už měli zavřeno a uklízeli, i tak mi tam ochotně prodali dobrou svačinku.


První autobus mi odjížděl až za 1,5 hodiny a tak jsem zkusil vyrazit na stop za město na Studenou, tam to odjíždí za hodinku a dostal bych se domů o 2 hodiny dříve. Nad tímhle náměstím jsem dnes letěl!


Tenhle hotel byl vidět ve filmu Postřižiny.


Na konci Počátek jsem stopoval tak 20 min., když mi konečně někdo zastavil. Nakouknu do auta a říkám, že už mi dlouho nezastavilo žádné děvče. Evidentně jsem paní potěšil, prý jí takhle už dlouho nikdo neřekl. Původně jela jen do Panských Dubenek, ale natáhla to a dovezla mě až na autobusák do Studené. Díky!


Autobusem jsem se dostal do Telče na vlak s tím, že za ¾ hodinky pojedu do M. Pěčína. Jenže je výluka a tak jedu dalším autobusem.


Paráda, to bude ještě lepší, od vlakáče je to kus pěšky, takhle mne vysadí rovnou na návsi! Jenže ouha, oni mne vyhodili na hlavní sinici u Podcestného Mlýna a tak jsem to měl ještě o ½ km dál.


Navíc tu je spousta vody a blátíčko.


Ale je tu krásně!








Po 2 km jsem u auta a jak je vidět, ještě nejsem poslední.


A doma mne za barákem čeká pěkné přivítání s vínkem a opékáním.

Na dnešní den je nahlášeno přes 400 letů, nejvíce bodů nalítali na Lopeníku, první je Brába, dal FAI 145 km, denní skóre je ZDE. A v pátek dal Fedra VP 243 km, jeho let je ZDE.

Koho zajímá, jak nám hnízdí dravci, může se dívat na on-line webkamery ZDE a ZDE.

Nebo pěkné video s čápama je ZDE.

Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/