Jako loni, tak i letos jsme v Dačicích pořádali odhazování a následné balení záložních padáků. Tentokrát byla pozvánka na sobotu 10.2.2024 od 14 hodin a mně se to krylo s masopustním veselím v Peči. Stačil jsem udělat pár fotek a hurá do Dačic. Tady mám jen jednu společnou, více na FB.



A letos dorazili i nějací noví a jiní loňští nám zase chyběli.



Odhazovat záložku za letu snad potřebovat nebudeme, ale kdo ví, videa jsou např. ZDE, ZDE a ZDE.



















































Letos bylo pomalu více dětí než padáčkářů! Loni nás bylo jen o pár více, fotka je ZDE.









Tuhle záložku balili podle videa, kterou Petr našel ZDE.


Po čtvrté hodině jsme opět vyrazili do pizzerie.











Jen doufám, že to auto nebylo zase nikoho od nás, loni tu už někteří platili.



Navíc dnešní den byl extra teplý a překonal i rekordy, více např. ZDE. Zato v pondělí 5.2. u nás překonával rekordy rychlost větru, místní meteosonda naměřila ráno v 5:28 hod. 101 km/h!





A ještě jedna zajímavost pro lyžaře, kterou jsme na Hochfichtu také řádně využili!



Přidám pár zajímavostí z internetu – loopingy téměř bez řízení ZDE a klapanec ZDE, ZDE a ZDE. Pozemní manipulace je prostě taková zábava ZDE a ZDE, pěkné točení stoupáku při závodech ZDE a ZDE, start do silného větru a termiky ZDE, nepovedený start ZDE a ZDE, létání v silném větru ZDE, náraz do skály ZDE, supr přistání ZDE a ještě ptactvo ZDE.

Vlítnutí do drátů s krosnou ZDE, poničení kolegova křídla krosnou ZDE, upoutávka na závody i s namočením ZDE, klapance na motoru při závodech v Kataru ZDE a více ze závodů od Jindry ZDE  

Nový odviják ZDE a nově místo vrtule trysková technologie ZDE. Že by nová doba? Prý to už zkouší od roku 2006, ale zatím jsem tam neobjevil spotřebu. :-)

A pokud se zatím doma budete nudit, můžete se „projet" ulicemi mnoha velkých měst světa, přitom nastavit rychlost vozidla, hluk z ulice, hudbu. Ze seznamu vpravo nahoře vyberte město. Například Havana má řadu starých aut, která je třeba sledovat při řízení. Můžete jet ulicí Yonge Street v Torontu či centrem města Wuhan. Stále můžeme cestovat a zůstat přitom doma – odkaz je ZDE.


Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/